sourze.se

Muslimska länder vill ha diktatur!

Eller går det att se på det på något annat sätt? Vad är det som retar upp de islamistiska ledarna mest?

Nu är Benazir Bhutto mördad i Pakistan. Om jag skall tolka de muslimska makthavarna rätt hade hon mer än ett stort fel och därför skulle hon avrättas med hjälp av fanatiska islamister.

Först och främst var ett av felen att hon var kvinna. Det gillas inte av mullor eller fanatiska muslimer. Dessutom hade hon mage att vilja ha makten för att införa demokrati. Det verkar vara fullkomligt otänkbart! Alla som hatar USA är rättrogna muslimer, om man i allmänhet gillar västvärldens sätt att leva och USA:s i synnerhet är man med omedelbar verkan med på en dödslista.

Vad ska vi i västvärlden göra åt alla dessa tossiga muslimska fanatiker? Vågar de humana muslimerna, som bor i västvärlden, göra något? Eller är de rädda? Kan vi göra något för att få dessa dårar omvända? Går det att få dem människovänliga? Att förstå hur viktigt det är med fri press? Att kvinnor och män ska ha samma skyldigheter och rättigheter? Att skapa ett samhälle som är öppet för alla, oavsett religionstillhörighet?

Men när jag tänker efter tror jag inte att det går. Vi klarar ju inte av att skapa det ens i vårt demokratiska samhälle. Här mördas också i parti och minut. Här frossar de kriminella i tama lagar och tar för sig vad de för ögonblicket känner för.

Nej, det är nog bara att fortsätta med "låt gå mentaliteten" för ingen verkar bry sig, inte en enda av de politiker eller makthavare som befinner sig i Sverige bryr sig, annat än med tomma ord. Ord som snart kommer att brytas ner i smulor av de som inte använder ord att slåss med.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 28 dec 2007 17:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: