sourze.se

Jan Söderqvist omfamnar knarket

Vi kan inte fortsätta låtsas att partyknarkandet är inte ett allvarligt problem.

Farmarbiffar, potatismos, lingon, gräddsås och bostongurka - detta SKULLE smaka, men jag råkade få syn på en skribent som fått hela sidan fyra i Kvällsposten, till att ropa ut i vårt avlånga land att partyknarkande inte är ett allvarligt samhällsproblem. Han heter Jan Söderqvist och det står att han är författare, skribent och tonårsförälder. Ingen kan väl ta ifrån honom att han är författare och skribent, men efter att ha läst vad han skrivit tycker jag absolut inte att han är en tonårsförälder utan en vuxen som råkat få barn, usch.

I texten vill herr Söderqvist poängtera hur lite knark som påträffades och skriver 0,73 gram noll komma sjuttiotre gram, som om vi, herr Söderqvist, som inte partyknarkat skulle veta hur mycket det är, det gör vi tyvärr inte, det säger oss vanliga människor ingenting, kanske om du berättar hur du kände dig senast du snortade in och hur mycket, jag vet inte.

Herr Söderqvist påstår vidare att det vore bättre att polisen riktade sina få resurser på att jaga mördare och våldtäktsmänl Jag skulle vilja påstå att polisen är ganska så effektiv med de resurser de har just när det gäller dessa brott. Samtidigt vill jag gärna nämna för herr Söderqvist att det dagliga livet som "åsna" vilket även står för misshandlade, prostituerade och knarkberoende kvinnor som tvingas stoppa upp kondomer med detta ofarliga knark i underlivet, och korsa gränser annars dö för att just oskyldiga partyknarkare ska kunna köpa sitt kokain, skulle ha ett och annat att säga herr Söderqvist om detta ofarliga problem.

Var gjorde det mest ont när domen föll på en månads fängelse för den kände tv-profilen, var det att han var känd eller kanske att det hände på Stureplan? Herr Söderqvist måste nog upplysa oss om det finns olika lagar för olika samhällskikt, men vad jag vet så är inte det fallet. Och att det heter "party" där knarket påträffas istället för "plattan" gör faktiskt inte heller någon skillnad.

Jag gick från matbordet till toaletten för att läsa färdigt, tyckte det passade bättre, oj toapappret är slut, undrar vilken sida jag ska använda att torka mig med?


Om författaren

Författare:
Angus Liddell

Om artikeln

Publicerad: 16 dec 2007 22:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: