sourze.se

Singelliv - är det eftersträvansvärt?

Det är du som är det där vackert inslagna paketet under julgranen som alla hoppas på att få.

Innehållet är ett smycke av renaste guld och glänsande ädelstenar, så exklusiva att du inte ens vågar gissa hur mycket de är värda. Dina dumma kommentarer är det smartaste han någonsin hört och din röst är silkeslen och ljuvlig i hans öron. Han drömmer redan om ett evigt liv tillsammans med dig och ser för sitt inre din nakna hud mot sin egen i hetta och passion där era blottade kroppar sammansmälts i en enhet.

Så hade det kanske kunnat vara, men verkligheten är en annan i städernas nattliv. Kärlek är inte vad han letar efter för kvällen, kanske är han ute efter sällskap för natten, känna ett par kalla små fötter mot sina lurviga ben eller en hand mellan sina ben. Knappast är det kärlek han letar efter på en köttmarknad som denna. Musiken pulserar och successivt ökar intensiteten i den, människorna i lokalen pratar inte längre med varandra. Det är inte meningen att de ska kunna prata, de ska dricka, dansa och ha trevligt. Minnet av natten ska vara det bästa och locka gäster att ständigt vilja återkomma. Vackra flickor i genomtänkta festklänningar och rika unga affärsmän i skjorta och slips blandat med kändisar och jet set är vad nattklubben vill förknippas med. Sex är dragkraften, det som attraherar det undermedvetna.

En besökande flickvän utan tillhörande pojkvän går ut på andra premisser än övriga besökare. Hon vill bli bjuden på drinkar, dansa och kanske flirta. Flirta behöver inte vara att äta av förbjuden frukt eller lockas till att smaka på någon okänds torra läppar och insupa andedräkt lika alkoholhaltig som ett glas vin. Singlar har annat att tänka på. Värme för natten kanske blir kvällens mål eller så ska listan med ligg göras längre. I annat fall handlar det om att roa sig för att slippa känna sig ensam, sugas in i musikens elektroniska puls och famla runt pland svettiga manskroppar vars ögonpar koncentrerar sig i jakten på en sak: kvinnoben, troféer, mjuka läppar och förföriska ögon. För att lura till sig skönheter är knepet vida kännt. Locka med flaskan och du har en fisk på kroken innan nästa låt pumpas ut i den svettfyllda lokalen.

Problemet är att hon kanske ser honom som en osmaklig kåtbock med svettiga händer och kåtblanka ögon. Det gäller att skapa en trygg stämning och det där glaset han erbjuder är endast en vänlig gest, hon kan avböja om hon inte har lust. Båda vet vad det handlar om. Samtalet inleds med något lustigt, han kanske frågar om hon brukar gå dit ofta, trots att båda vet att så inte är fallet. Men det spelar ingen roll. Några minuter och hon har fått sitt, det där glaset hon endast behöver offra några minuters vänlighet för. Han har fått synas med en snygg flicka och tanken på att hans vänner dystert fått titta på gör honom ännu ivrigare. Skulle hon inte vilja hittar han en ny, allt för sin egen skull. Det spelar egentligen inte någon roll vem hon är, vad hon heter eller hur gammal hon är. Pratar hon ett annat språk är det ett plus i kanten, de ska ändå inte prata. Har han tur blir det hemsläp och har hon tur hinner hon göra sig av med honom innan kvällen är slut. Utelivets baksida är tvådelad. Man måste välja perspektiv. Hans eller hennes. Kanske ångrar hon sig dagen efter när hon stapplar hem vid sjutiden och möts av människor påväg till jobbet. Men, hon fick ju i alla fall de där drinkarna gratis och dessutom fick hon ömhet hon inte fått på länge.

Han vaknar i en tom säng med leende läppar. Utlösningen var efterlängtad och annorlunda jämfört med de vanliga handtrallorna på toaletten. Ännu en erövring på listan. 50 tjejnamn finns nu där. Nattens erövring får namnet "drinkludret", hennes riktiga kunde han inte höra för den donande ljudmattan som omgivit dem under kvällen. När han låste upp dörren samtidigt som han höll en hand under kjolen på henne hade han inte längre tyckt att det spelat någon roll. Saken var så gått som fullbordad. Vild hade hon varit, stönat högt och böjt sin kropp på sätt han inte kunnat drömma om. Visst hade hon varit gudomligt vacker och natten skulle rankas högt bland hans tidigare sexuella äventyr. Det hade varit hetta och passion. Något telefonnummer hade hon inte lämnat. Men han var nu övertygad om att det fanns flera som hon.


Om författaren

Författare:
Julia Sjöberg

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2007 10:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: