sourze.se

Förmyndarpolitiker

I södra Sverige har socialtjänsten bestämt att socialfallen får sina pengar efter jul. De bara slösar bort pengarna annars.
Försärkingskassan medverkar till att vi får fler socialfall.

Det är vind i seglen för den nya borgarklassen i Sverige. Arbetande och skötsamma belönas, medan alla andra skall övertygas om vilka bekymmer de för samhället.

Vad grundar jag det på! Jo i södra Sverige har socialtjänsten bestämt att socialbidragstagare är slösaktiga och följaktligen inte skall få några pengar innan jul. Jag tycker det påminner om 30-talets Sverige där överheten talade om för underklassen vad som var moraliskt riktigt.

Förvånande att inte de drabbade socialbidragstagarna, stämt sin kommun för detta grova påhopp och anklagelse.
Men i Alliansens Sverige kommer socialfallen att bli ett minne blott, i Stockholm socialförvaltning, har införts arbetsplikt, 35 timmar i veckan för att få 3 000 kr i månaden. Det brukar med andra ord kallas för slavarbete.

Försäkringskassan där ingen längre är sjuk, men det händer ibland att man måste ta denna inrättning i sin tjänst. Där tänker man dock tvärtemot socialförvaltningarna - pengar betalas inte ut när räkningarna och hyran kommer utan när Myndigheten har bestämt sin betalningsdag.

Med riktig otur får de av tvingad sjukskrivning kanske inte pengar förrän efter julen - de också.
Myndighetsutövning har alltid var ett problem för det lilla folket, men tro mig - i spåren av sänkta skatter för dem som redan har blir det allt tuffare att för den eller dem som inte klarar kraven.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 02 dec 2007 20:26

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: