sourze.se

Idol 2007 - Rätt röstat Sverige!

Vi jämför inte Daniel med Elvis och vi sågar inte heller Andreas, som var svinduktig i fredags. Sätt mig i juryn, för helvete. Jag är mycket bättre på det här.

Varför tycker bara jag att det här är rätt? Varför är folk så jävla trångsynta, varför förstår ni inte att det är rätt och riktigt, att den stroppiga åker? Jag har sagt till er, försökt undervisa, en sån som Daniel har aldrig vunnit Idol, varken svenska eller amerikanska. De kaxiga vinner aldrig. Read my lips - aldrig.

Bara för att man har en bra sångröst och en bra scenpersona betyder ju inte det att man är värdig en finalplats. Sen när funkar världen så? Jag som anställd kan vara hur duktig som helst på mina arbetsuppgifter, men börjas jag visa attityd mot chefen ryker jag ganska omgående. Daniel har tusentals chefer - det är vi tittare, människor. Vi bestämmer. Det här är ett medvetet val. Låt er inte luras av media, Breitholtz oförstående vredesutbrott, alla hjärntvättade profiler som skriker att det är fel. Vi ser bara det som visas av Daniel under den där dryga timmen på fredagar, och det är i min mening ingen speciellt trevlig syn. Han har gått från flummig, lite mysig kille under auditionturnén, till att bli höjd till skyarna under kvalveckan och sen svepas iväg på en våg av totalhybris under finalomgångarna. Precis som Danny förra året. Han har blivit kaxig mot chefen, då blir man uppsagd.

Det här är anledningen till att min idol Simon Cowell, jurymedlem American Idol, bara prisar när folk VERKLIGEN ska prisas. Då snackar vi Whitney-klass. DÅ hallelujar vi framträdandet. Vi säger INTE till sop-Sam att det är den "bästa Idol-audition jag någonsin sett". Vi jämför inte Daniel med Elvis och vi sågar inte heller Andreas, som var svinduktig i fredags. Sätt mig i juryn, för helvete. Jag är mycket bättre på det här.

För dom andra skötte sig riktigt bra i fredags. Andreas gorde sina låtar med tyngd och känsla, Marie, om än fortfarande för teatralisk för min smak, rev av bägge sina låtar som en hel kvinna. Amanda, som vanligt i en klass för sig, var som vanligt överlägsen och borde skippa Idolskivor helt och hållet. Hon är för bra för sånt. Långsiktigt åker Daniel alltså ut på grund av sin hybris, kortsiktigt på grund av att han var sämst i fredags. Han sjöng sämst och han valde dessutom sämst låtar. Inga konstigheter.

Rätt röstat, Sverige. Folk utan ödmjukhet klarar sig aldrig långt här i livet. Och för första gången - Två kvinnor i finalen!


Om författaren

Författare:
Cim Efraimsson

Om artikeln

Publicerad: 26 nov 2007 21:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: