sourze.se

Free Hugs - kramar istället för våld

Äntligen kan vi se något annat än våld på gatorna. Finns på stan när Free Hugs är på G.

Blir så himla glad när jag fick förfrågan att göra hemsida till Free Hugs-kampanjen som kommer att ske i Stockholm den 1 december. Självklart ställer jag upp på en sådan behjärtansvärd handling pro bono.

Två driftiga tonårs tjejer har på eget bevåg dragit igång ett stort kramande till alla de som saknar kramar. De har förstått betydelsen av lite närhet och gjort det till något stort. Tack vare Stockholm Kultur har de fått ett stipendium på 5,000 kronor där de trycker upp T-shirts med trycket: "FREE HUGS we all need one" för att dela ut till var 10:e person de kramar. Elever på Kunskapsskolan i Globen hjälper tjejerna att genomföra kramarna.

Jag är säker på att i dagens vålds-Sverige behövs det mer kramar och en upplysning om att ungdommar inte behöver vara bråkiga och våldsamma, att man hellre går ut med kramar än våld och för dens skull inte ska behöva ses som en mes.

Hoppas fler både vuxna och ungdommar kan se den här dagen som en stor kramdag och att det växer sig stort.

Ett stort grattis till Josefin Hallberg och Emilia Lundberg kunskapsskolan, Globen som går från tanke till handling med kramar i vårt våldsdrabbade Sverige.

Gå gärna in på deras hemsida och stötta med ett ord i gästboken så de får uppmuntran för det de gör.
Länk: web.comhem.se

Glöm sedan ej att gå vidare till free hugs campaign där ni ser grund idén till detta.


Om författaren

Författare:
Marita Lundberg

Om artikeln

Publicerad: 19 nov 2007 07:44

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: