sourze.se

Amerikansk fotbollshuliganism - finns den?

I det för många så avskydda USA, spelas amerikansk fotboll, men var är huliganerna? Finns de?

Senast jag var i USA var det 1983. Vi bodde i Marina del Ray och lärde bland annat känna fruarna från fotbollslaget Los Angeles Raiders.

Det resulterade i att vi blev bjudna på semifinalmatchen där LA Raiders spelade om finalen till Superbowl. De vann och vi firade på Hyatt. Skitkul!

Men vad jag undrar över, är om någon hört talas om huliganer och bråk i samband med denna typ av fotboll? Jag har aldrig gjort det. Om det är så att det inte existerar kanske det vore en god idé att fotbollsförbundet IEFA, skickar över personer som får ta reda på hur amerikanarna gör för att slippa alla idioter som förstör så mycket.

Varje gång jag ser på nyheterna och får se notan på kostnaden för bevakningen förstörelsen icke inräknad går jag i taket. Alla dessa poliser, som borde göra annat...

Hade jag fått bestämma vilket säkert många är glada över att jag inte gör hade jag stängt av allt offentligt fotbollsspel i Europa i ett år. Alla matcher skulle enbart spelas inför TV-kameror och tomma läktare. Efter ett år, skulle jag släppa in publik, men bara några hundra i taget. Undra om det skulle hjälpa? För jag är jävligt trött på allt bråk i och omkring fotbollsmatcher.


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 13 nov 2007 12:07

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: