sourze.se

Luf kapar sd-domän

Jonas Åkerlund presstalesman och vice ordförande för Sverigedemokraterna: "Kapningen innebär ett visst praktiskt besvär för oss."

Enligt Sverigedemokraternas hemsida har Folkpartisten Majed Safaee, som är 1:e vice förbundsordförande i Liberala Ungdomsförbundet, "kapat" domänen med namnet Sverigedemokraterna.info.

"Hej, Majed Safaee, stämmer Sverigedemokraternas påstående om "kapning"?"
"Nej, domänen är köpt på laglig väg och därmed inte kapad som SD påstår".
"I vilket syfte är du som Folkpartist ägare till den aktuella domänen?"
"Jag startade en hemsida som ska belysa Sverigedemokraternas politik och utröna dess effekter. Därför fick den också heta www.sverigedemokraterna.info."

Domännamnet är kopplat till www.antirasism.se.

"Har du fler hemsidor med liknande syften, som ex socialdemokraterna.info?"
"Jag hade en sida som hette maktmissbruk.se, som drev med socialdemokraterna i samband med valet, men efter valet och efter det att Persson avgick blev den ointressant och jag lade ner den."
"Fyller den nuvarande bloggen Sverigedemokraterna.info, sitt och ditt syfte?"
"Alltså, det finns ju egentligen inget syfte eller någon ambition bakom hemsidorna. De är projekt som jag gjorde och utvecklade för att det intresserade mig och jag tyckte att det var roligt. Maktmissbruk var bara ren satir. Den enda blogg eller sida ute på internet som jag har några ambitioner och syfte med är min egen blogg, friairanvanner. Blogspot.Com"
"Skall jag uppfatta det som att du använder Sverigedemokraterna.info-sidan som ett satiriskt instrument också?"
"Lite humor ligger det ju bakom att använda Sverigedemokraterna.info till sida som uppenbarligen är kritisk mot SD. Men innehållet på sidan är ju taget från SD:s egna politiska ställningstaganden och politik, så satir skulle jag inte kalla den sidan. Det var, eller är, ett projekt som jag fann ett intresse i. Det är en brännhet fråga vad SD tycker och vill och det är inte många som vill lyfta upp det. Så det var ett försök från min sida".
"Har du lyckats lyfta frågan?"
"Det beror på hur man ser på det. Jag har fått mail och samtal från personer som aldrig tidigare sysslat med politik som frågat hur de kan engagera sig osv. Så på så sätt har det gått över förväntan bra. Så det visar att det finns människor där ute som är oroliga och vill engagera sig i kampen mot rasism. Men jag har ju inte, med hemsidan, lyckats få igång någon nationell debatt eller så. Men som sagt, det var ju faktiskt inte riktigt meningen heller. Det är en sida som kommit upp ur min egen engagemang. Det kändes bra och meningsfullt att göra nåt, helt enkelt."


"Hej, Jonas Åkerlund, som är presstalesman och vice ordförande för Sverigedemokraterna, hur påverkas ni av Liberala Ungdomsförbundet Majed Safaees inköp av domännamnet Sverigedemokraterna.info och av att han driver en kampanj mot Sverigedemokraterna där?"
"Safaee agerande innebär ett visst praktiskt besvär för oss, men inte mer än så. I övrigt återfinns Sverigedemokraternas politiska arbete på bland annat sdblogg.se."


Om författaren

Författare:
Per Hagman

Om artikeln

Publicerad: 21 okt 2007 16:22

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: