sourze.se

För evolutionen - monopol på sanningen

Att just den konfessionella friskolan blivit ett sådant hett villebråd är inte konstigt då evolutionsanhängarna länge haft monopol på "sanningen" om livets uppkomst.

Den stående kritiken mot den konfessionella friskolan riktar sig mot att de inte anses vila på vetenskaplig grund. Jag antar dock att "ett plus ett är lika med två" också i den konfessionella friskolan. Problemet är snarast fokuserat på om man har en annan syn på livets uppkomst.

Darwin sades ju vara förföljd av kyrkan för sin lära som gick emot den då rådande världsbilden. Nu är bilden den omvända, främst i vårat land. Det blir ramaskri om någon lär ut något annat synsätt som ett alternativ till evolutionsläran.

Sedan Darwins lära fått fotfäste har den varit omhuldad innanför universitetens murar. Då har gemene man inte haft möjlighet att hävda sig mot dessa stora vetenskapsmän som är befattade med sådan kunskap om livets uppkomst. Inte konstigt att evolutionsanhängarna nu blir rädda när det växer fram en rörelse inom universiteten, kallad Intelligent Design, som ifrågasätter tidigare vedertagna sanningar inom evolutionsläran.

Att just den konfessionella friskolan blivit ett sådant hett villebråd är inte konstigt då evolutionsanhängarna länge haft monopol på "sanningen" om livets uppkomst.
Skapelseläran har givetvis fått ha en plats, men då förpassat till religionsundervisningens "sagoberättande".


Om författaren

Författare:
Jimmy Ljungdahl

Om artikeln

Publicerad: 21 okt 2007 18:37

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: