sourze.se

Alla män är som Stureplansprofilerna

Det skall "knullas bakifrån" och varför inte analsex "när vi ändå håller på". Det är helt obegripligt hur män resonerar. Skulle de vilja att deras döttrar och systrar utsattes för samma behandling.

Varför vill män ha samlag bakifrån. Eller samlag och samlag, "sätta på" är nog jargongen som killar och män använder. Kvinnor skall sättas på bakifrån. Då kan man kontrollera kvinnan och slipper se henne i ögonen. Män verkar föredra att objektifiera och förnedra tjejer, även tjejer i fasta relationer.

Vad är det som gör att det patriarkala samhällets maktstruktur även skall gälla i sovrummet. Skulle sovrummet inte kunna få vara en neutral plats där män och kvinnor får njuta av samlivets frukter tillsammans och i samförstånd. Nej det skall "knullas bakifrån" och varför inte analsex "när vi ändå håller på". Det är helt obegripligt hur män resonerar här. Skulle de vilja att deras döttrar, systrar och mammor blir "påsatta" bakifrån. Nej, jag tror inte det. Det är en ställning helt på mannens villkor. En vidrigt maktpositionerande position. Det är enkelt att se hur mannens maktövertag gör ställningen så attraktiv. Kvinnan blir reducerad till ett verktyg som bara skall leverera manlig lust och ejakulation. Nej mannen verkar helt ointresserad av normalt sex där man spelar på lika villkor och kan möta varandras blick.

Jag har pratat med kvinnor i min omgivning och det finns inte någon som uppskattar sex bakifrån. Kvinnorna jag pratat ställer upp på det för att tillfredsställa sina män. De, visserligen få, män som besvarat frågan har svarat att de uppskattar det visuella i ställningen. Det är möjligt att det är en faktor men i så fall måste man ifrågasätta om det inte finns en latent homosexualitet eftersom kvinnligheten är reducerad till ett noll och intet ur den synvinkeln. Nej jag väljer att tro min kurslitteratur som klart fastslår att mannens fascination för att "sätta på bakifrån" helt beror på att mannen lättare kan kontrollera kvinnan. Han behöver inte konfrontera kvinnans ansiktsuttryck och behöver inte ta ställning till huruvida kvinnan njuter eller inte.

Det är egoistiskt och sjukt och det manifesteras i rättsfall med jämna mellanrum. Senast i fallet med Stureplansprofilerna. Jag är inte förvånad kan jag säga. Det är bara en grövre form av maktmissbruk och sexuell misshandel som sker i hemmen dagligen.

Låt män genomgå en utbildning i gymnasiet där de får lära sig grunderna i kvinnlig sexualitet. Där kunde de till exempel lära sig att sex bakifrån inte är önskvärt. Sex i baken skall vi bara inte tala om. Män borde ge lite oralsex, smekningar, förspel och normala samlag så kommer kvinnans njutning att öka. Detta i sin tur borde resultera i att männen får mer sex - vilket ju är det enda de tjatar om. En win-win-situtation alltså. Killar verkar älska porr men borde i så fall titta på mer Emmanuelle och mindre Rocco.


Om författaren

Författare:
Canita Ohlsson

Om artikeln

Publicerad: 18 okt 2007 16:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: