sourze.se

Förnuftet slängdes ut med badvattnet

Till den det beröra: Igår fladdrade det till i tomhetens gråa tyllgardin. Jag köade länge efter det som tagit slut.
"Du har plats 75 i kön", hasplade damen ur sig.

"Du har plats 32 i kön", sade damen en stund senare och till slut var jag nu där, där vid den goda framtidens vackra utkik.
"Jag söker efter sunt förnuft... har ni något sådant", frågade jag artigt.
"Det är slut", svarade hon snabbt.

Plötsligt höjde hon tonläget till något hoppfullt och bad mig vänta en stund. Jag tänkte att de kanske hade lite förnuft liggandes i ett hörn. Så där som man kan ha med sådant man inte använt på länge, lite undangömt på en plats där ingen varit och letat på länge.

Hon återkom och ursäktade sig för sin okunskap och lovade att läsa på till nästa gång någon frågade en så komplicerad fråga. Hon var snäll och lotsade mig fram i myllret av ettor och nollor, som brusade tyst mellan pratet, till en mer kunnig person.

Jag stärktes under väntan i mitt hopp om att jag nu skulle få prata med en kunnig människa som kunde ge mig svar på frågan om de hade något förnuft kvar. Jag tänkte även att om denna människa inte har något sunt förnuft kanske hon kan ge mig tips om var det finns att få tag på. Hon svarade kort och mycket precist "Det är slut och har varit så under en mycket lång tid och ingen annan har något heller."

Luften gick ur mig. Avgrunden såg allt djupare ut. "Ska jag orka eller ska jag ge upp", tänkte jag. "Det finns inget förnuft kvar alls", fortsatte mina tankar.

Den mycket tydliga damen avbröt mig från vidare tankar och sade "Men vi har massor med osunt, går det lika bra?"
Jag svarade inte.

Samtalet bröts av mig lika snabbt som det uppkom. Tystnaden blev mitt svar. Jag väljer att vara utan förnuft så länge det inte finns något sunt.

Ännu en gång har förnuftet lämnat oss i klibbig vrede och ledsen död ... regimer i USA, Irak, Storbritannien, Israel, Afghanistan, Sverige m.fl. köar sedan länge och nu sällar sig även Burma till kön som är längre än den längsta vårdkö i mannaminne. Förnuftets... det sunda förnuftets kö där människor dör på riktigt.

VAKNA !


Om författaren

Författare:
Roger Lindström

Om artikeln

Publicerad: 30 sep 2007 21:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: