sourze.se

Johan enda svensk i finalhoppningar

Johan Erikson är Sveriges enda bidrag till de två sista finaltävlingarna i Sommar Grand Prix i backhoppning i tyska Oberhof onsdag och Klingenthal lördag

Isak Grimholm och Andreas Arén som båda ställt upp i alla sommarens tävlingar både nationellt och internationellt har fått ledigt och är hemma en vecka och sysslar med specialträning för att förbereda sig inför vintern. På måndagen efter finalerna ansluter de till Johan i Klingenthal för en veckas träningsläger, där även Jakob Grimholm kommer att finnas med.

En nyhet för i år är att Sverige kommer ha två landslag, ett i Världscupen med två hoppare som kommer coachas av Wolfgang Hartmann och ett i Continentalcupen fyra hoppare som kommer coachas av Rickard Fröier. Fredrik Balkåsen, Carl Nordin och Oskar Englund slåss om de lediga platserna i laget. Klara är Isak och Jakob Grimholm, Andreas Arén och Johan Erikson. Nästa träningsläger för hela laget kommer att bli i Stams och Innsbruck, Österrike 20-26 oktober.

Förra veckan höll man uttagningstävlingar i Örnsköldsvik i anslutning till träningslägret där och Andreas Arén vann båda tävlingarna och är därför klar att hoppa i A-laget under första vinterperiodens World Cup tillsammans med Isak Grimholm. Andreas satte dessutom nytt backrekord under lördagen med 100 m.

Till dessa sista två tävlingar skickar de flesta nationer deltagare och man ställer dessutom upp med de för tillfället bästa och friska hoppare man har. Detta är sista chansen att mäta sina krafter med motståndarna innan en träningsperiod inför vintern startar och många vill kontrollera hur de står jämfört med sina konkurrenter.

Norge har anmält hela sitt A-lag dvs: Anders Bardal, Anders Jacobsen, Björn-Einar Romören, Tom Hilde, Roar Ljökelsöy och Sigurd Pettersen.

Finland ställer upp med ett blandat A- och B-lag man har fortfarande en hel del skadeproblem på sina bästa hoppare. Anmälda är: Janne Happonen, Harri Olli, Kalle Keituri, Matti Hautamäki och en debutant i sådana här sammanhang Kai Kovaljeff.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 29 sep 2007 20:17

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: