sourze.se

Kriminalia

Det är kriminellt att vara lycklig. Eller rättare skrivet, att INTE uppnå detta delvis medialt framkallade normaltillstånd.

Det är kriminellt att vara lycklig. Eller rättare skrivet, att INTE uppnå detta delvis medialt framkallade normaltillstånd. Vi ska vakna fulla av förväntan, hungriga inför dagens utmaningar och vi föser oss genom folkmassan till våra utmanande arbeten, för att prestera med en hunger som förväntas vara outtömlig.

Vi intar utvalda lunchrestauranger för en dryga 70 spänn och där vankas ett utbud av deliciöst tillagad thaimat, en smakligt kallt färsk serverad sushi eller en hälsosam sallad där man mest sprungit förbi med exempelvis räkorna i syfte att inte lägga på sig alltför mycket olycklig fetma. Återvänder sedan till vårt kall, vår utpekade plats, stärkta av den givande timmeslunchen.

Antyds önskan från högre maktpositioner att övertid är en ynnest, ja, varför inte, hängiven som man är sitt ämbete, sin identitet, sitt kall. Belöningen ligger ju i det annalkande lönekuvertet som för det mesta äts upp av den snabbt anpassade ökade levnadsstandarden. Att det sedan varken finns mycket till ork eller tid att spendera och shoppa än mer lycka, det ställs i skymundan. Hemma, allrahlestast inom stadens magiska tullar, väntar platt-teven, soffan inköpt på bättre-ställe-än-IKEA, flashiga stålkylskåpet med inbyggd icemaker, det mesta på avbetalning. det lönar sig att ha lån, återbäringens ankomst hägrar från skattmasen likt Robin Hoods tagande från Prins John med sin sugande natt-tumme och vakande orm vid fotändan.

Kriminaliteten består i det bedrägliga. Vipps så är du överflödig på grund av omorganisation. Kylskåpet gapar alltmer tomt sånär som på en halvt urklämd kaviartub, en skidbackehanterad ostskank och totalslut på mineralvattnets himmelskt oemotsägbara märke av Perrier.

Mitt i hela den självklara snurren mörknar aftonen en stjärnklar, förhöst, och för de ostraffade en åsyn av Karlavagnens strålande synlighet. För oss icke-medlemmar av det ekorrhjul som i morgon, på fredag, trötta måndag, kommer att fortgå.

Och glöm för all del inte att frosta av kylskåpet en gång i kvartalet, reläet kan paja, och frågan är om denna lagning kan tänkas ske på avbetalning den också.


Om författaren

Författare:
Li Carola Tamm

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2007 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: