sourze.se

Fotboll: I år vinner Liverpool Premier League

Det var väldigt länge sedan fansen på Anfield Road fick känna hur det känns att vinna Premier League. I år talar dock mycket för att det kan vara deras tur.

Jag vet att det bara spelats fem omgångar av Premier League. Jag vet att det är långt kvar tills guldet ska delas ut. Men om jag vore en man som spelade om pengar skulle jag nog lägga en eller annan femhundralapp på att det blir Liverpool som i slutändan står som segrare i England.

De har gått från att i mer än ett decennium varit mer eller mindre uträknade inför varje ligapremiär till att bli riktigt stekheta guldkandidater. De har fått nöja sig med att vara bland de fem bästa. Jag vet att Liverpool fansen är bland de mest hängivna och förmodligen trodde att de skulle vinna inför varje säsong. En mer nykter syn på det hela har varit att Liverpool inte varit bättre än så med undantag för Champions League finalen 2004 mot Milan. De har inte kunnat leverera vecka efter vecka. Självklart har de stundtals spelat otroligt inspirerande fotboll, men aldrig på den jämna och konstanta nivån som säg, Chelsea eller Manchester United.

I år har dock managern Rafa Benitez lyckats göra sig av med ett par spelare som verkligen hade sett sina bästa dagar, där räknar jag in Robbie Fowler och Boudewijn Zenden. Istället har Benitez fyllt på med några riktiga juveler till värvningar. Fernando Torres från Atletico Madrid är redan en världsspelare och skulle lätt platsa i vilken annan klubb som helst. Andryi Voronin, en oslipad diamant som kan bli riktigt, riktigt bra. Det visade han senast när Liverpool krossade nykomlingarna Derby med 6-0. Men framför allt är det värvningen av den unge holländske talangen Ryan Babel som imponerat mest på mig. Han är ung men spelar med en otrolig pondus och ser ut att ha en spelförståelse som verkligen kan göra honom till en av de stora spelarna.

Att Benitez även har namnkunniga och duktiga spelare som Steven Gerrard, Jamie Carragher och Daniel Agger sen tidigare gör laget till en riktigt vass utmanare, kanske den vassaste, om ligaguldet.

Med ett Manchester United som inte kan leva upp till förväntningarna och ett Chelsea som inte riktigt verkar vara samspelta kan Liverpool segla upp som vinnare. United, som inledde säsongen riktigt bedrövligt med två oavgjorda och en förlust, har ryckt upp sig en aning. Men de kan ha missat guldtåget och eftersom Premier League är en så tight liga kan de tyvärr bli stående kvar på perrongen säsongen ut. Chelsea måste få sina stora stjärnor att börja leverera. Annars kan de få göra Sir Alex, Rooney och de andra grabbarna sällskap på tågstation och med tårar i ögonen se hur ett rött segertåg glider förbi på väg till Anfield. Det största hotet just nu kommer från Arsenal, som utan fixstjärnan Thierry Henry, också imponerat under de första omgångarna. I Francesc Fabregas har Arsenal en framtida mittfälltsgigant med finess. Blott tjugoett år gammal är han given i startelvan och en av de drivande spelarna i laget.

Som sagt, jag är ingen spelare, men att satsa på Liverpool just nu känns inte så dumt.


Om författaren

Författare:
Alexander Brock

Om artikeln

Publicerad: 15 sep 2007 12:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: