sourze.se

Valutaanalys genom pokerspelare?

När ekonomin svänger kraftigt och börserna åker berg-och-dalbana pratas det mycket om Euro mot USD. En bransch som påverkas är spelindustrin och deras kunder.

När ekonomin svänger kraftigt och börserna åker berg-och-dalbana pratas det mycket om valutor och främst Euro mot USD. En bransch som påverkas är spelindustrin och deras kunder.

Spelbranschen är idag uppdelad i olika läger när det kommer till valutor - vi har Dollar, Euro och Pund. Du kan spela med lokala valutor men när det gäller poker väljer du bland de stora valutorna. Detta är p.g.a att produkterna oftast är en liten del av ett större nätverk vilket tvingar användaren att använda samma valuta som sina med-/motspelare, annars skulle det bli omöjligt att tillhandahålla spelen.

Nu är dollarn på väg ner spår analytikerna och detta är vad denna artikel egentligen handlar om. Idag finns det spelare som har STORA belopp på sina spelkonton, om detta då är konton i dollar blir det ju intressant ur en spekulativ synvinkel. Frågan är då, ska jag behålla eller ta ut pengarna?

Om vi säger att en svensk spelare har 100.000 på ett spelkonto, vilket inte är omöjligt. Om dollarkursen faller från 6,70SEK till 6,50SEK har då innestående pengar tappat 20.000SEK i värde!

För att få reda på om spelbranschen påverkas och kanske har märkt av denna situation frågade jag ett spelbolag som bara tillhandahåller sina tjänster i Euro

"Vi ser ju att vi fått mycket kunder till oss under de senaste två månaderna p.g.a att dollarn är skakig och vi tillhandahåller allt vårt spelande i Euro oavsett om kunden spelar poker, casino eller sportsbetting. Euro är en stark valuta som gör att våra kunder känner sig trygga med att ha sina pengar hos oss.", svarar spelbolaget ePokerKing.com

Tydligen finns det alltså redan en försvagad tro på dollar kontra Euro. Är detta ett tecken på att Europa kommer att visa sig starkare än supermakten USA framöver? Nja, jag vet inte om jag vill dra den hårda slutsatsen bara för att pokerspelare flyttar sina pengar bort från dollar mot Euro, men visst är det en indikation på att stort förtroende finns hos valutan Euro i alla fall.


Om författaren

Författare:
Arvid Hermansson

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2007 12:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: