sourze.se

Pengagala för Sveriges folk!

"Men låt inte Bengt Westerberg ta hand om galan eller pengarna. För då ger i alla fall jag inte en spänn! Låt Loket eller Kronér eller Lill-Babs eller någon annan folkkär artist hålla i den."

En tjugo årig pojke i Sverige har Hunters sjukdom och den sjukdomen dödar i unga år. Om du inte får medicin vill säga! Men medicinen är dyr och därför ansåg Landstinget att de inte kunde fortsätta ge pojken ett liv. Ja, du läste rätt! I Sverige anses 10 miljoner kronor för ett liv alldeles för mycket. Det vet vi nu!

Bengt Westerberg är ordförande för Röda Korset i Sverige och häromkvällen satt han och debatterade i SVT med Bert Karlsson i Uppdrag granskning. Det gällde den katastrofala flyktingpolitiken som förts i Sverige under decennier. I vilket fall som helst ansåg sig Bengt Westerberg vara humanismen persionifierad. Då undrar jag varför inte Röda Korset för längesedan anordnat en gala för Sveriges befolkning?

Det finns tusentals barn, vuxna och gamla i Sverige som lever uruselt. Framförallt barn och gamla. Personligen lade jag min sista krona, vad det gäller välgörenhet till Röda Korset, när det samlades pengar till offren för Tsunamin.

I dag finns det många som har diagnosen MS, multipel skleros, och som redan har påbörjat en medicinering. Medicinen gör att deras liv förbättras och ibland kanske de till och med kan arbeta och ha en livskvalitet.

Vad händer i Sverige då? Jo, nya MS-fall får ingen medicin och en del av de som påbörjat sin medicinering tvingas till och med att avbryta den. Varför då? Svar: Inga pengar!

Det söks fosterfamiljer till barn som pest. Alldeles för få familjer anmäler sig!

Idag sa Göran Hägglund kd att staten ger 20 miljarder/år till landstingen för att de ska sköta om medicineringen och vård. Vart i helvete tar dessa pengar vägen? Kan jag få en uppställning tack!

I vilket fall som helst vill jag ha minst en insamlingsgala om året. Gärna i juletid, då är folk som mest givmilda. Dessa pengar ska gå enbart till befolkningen som bor i Sverige. Det ska finansiera vettiga insatser som extra fin vård av människor i livets slutskede, ungdomshem för barn, och dyra mediciner. Allt för att de som har det taskigt ska kunna få en guldkant på tillvaron de också.

Namnförslag till galan: Ge med hjärtat till Sveriges folk!

Men låt inte Bengt Westerberg ta hand om galan eller pengarna. För då ger i alla fall jag inte en spänn! Låt Loket eller Kronér eller Lill-Babs eller någon annan folkkär artist hålla i den.

Men sätt i gång! Det är bråttom!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 14 sep 2007 12:31

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: