sourze.se

3,5 år - ett hån mot offret och oskyldigt dömda

"Den sk TV-läkaren har befunnits skyldig av Malmö Tingsrätt. Straffet blev 3,5 års fängelse och skadestånd på 180,000kr. Jag säger bara en sak - det här är ett hån inte bara mot offret utan också mot alla män som dömts oskyldiga till långa straff."

Den sk TV-läkaren har befunnits skyldig av Malmö Tingsrätt. Straffet blev 3,5 års fängelse och skadestånd på 180,000kr. Jag säger bara en sak - det här är ett hån inte bara mot offret utan också mot alla män som dömts oskyldiga till långa straff. 3,5 år är ett skämt - han borde ha fått 6 år för grov våldtäkt. Fy på er Malmö Tingsrätt! Straffet motsvarar INTE brottet.

Det har funnits män i Sverige, som har dömts oskyldiga till fängelsestraff, vilka varierat mellan 4 och 6 år för olika typer av sexualbrott. De som har varit oskyldiga har fått lida oerhört. En del har friats genom resning i Högsta Domstolen JKs Rättssäkerhetsprojekt - Felaktigt Dömda I nästan samtliga fall har det handlat om sexualbrott inom bekantskapskretsen eller incest inom familjen. Med undantag av Hagamannen har väldigt få män dömts för grov våldtäkt mot tredje person till längre fängelse straff. Många av dem har undkommit straff på grund av att polis och åklagarna inte trott på kvinnorna som anklagat dem.

I det aktuella fallet handlar det om en läkare - en person som alla medborgare, av tradition, litar på. Läkaren har drogat ned en kvinna och medan hon har befunnit sig i hans medicinska omsorg, har han haft samlag med henne. Ursäkta, men det här är ett svinaktigt förfarande! Kan det finnas någonting värre?

Sorry, kära vänner, men i min värld är detta den grövsta form av våldtäkt man kan tänka sig. Om han verkligen är skyldig notera att jag skriver "OM" då hoppas jag att hovrätten fördubblar straffet. Inte nog med detta, då bör offret få en skadeståndssumma som mäts i relation till gärningsmannens ekonomiska tillgångar. TV-läkaren har just sålt sin klink för miljontals kronor. Åtminstone en av dessa miljoner bör tilldelas offret.

Någon måtta får det vara!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 10 sep 2007 18:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: