sourze.se

Tävlingsdag 2 i Sverige och Japan

Vi börjar med Japan där tävlingarna gick inatt halv tre svensk tid. Det var klart redan innan tävlingen att Sverige skulle ta två poängplatser då det endast var 30 stycken till start.

Det man hoppades på var att de skulle passa på att plocka hem många poäng så att Sverige ska få en tredje startplats till vintern. Men tyvärr blev det inte så. Isak slutade på den sista poängplatsen och tog 1 poäng. Andreas hoppade dock betydligt bättre än igår men kan mer, men slutade 23:. Bäste nordbo även idag var Veli-Matti Lindström som tog 12: e platsen även idag. Ville Larinto slutade 23: a. Vann gjorde det nya stjärnskottet från Japan, Shohhei Tochimoto som verkar ha lärt sig hantera tävlingsnerverna bra nu under sommaren. Två blev gårdagens vinnare Andreas Küttel, Schweiz. Trea även idag Noriaki Kasai, Japan. En som låg mycket bra till och som inte gjort det tidigare efter första omgången var den unge tjecken Martin Cikl. Han föll dock tillbaka i finalrundan och slutade på en tionde plats.

Vi hoppar över till Sverige och Lugnet, Falun. Idag höll man tävlingarna på utsatt tid, och det blev en fin tävling även om vindarna ställde till det för några hoppar bland annat hade både Johan Erikson och Carl Nordin, som båda stod på pallen igår, i det närmaste vindstilla i sina första hopp och hamnade långt ner i resultatlistan inför finalrundan. Mycket bra hoppade en hel del norrmän, Kenneth Gangnes tvåan från igår låg på en andra plats, trea var Ole Marius Ingvaldsen. Bäste svensk var Jakob Grimholm på en fjärde plats. Ledde gjorde ryssen Ivan Chumyshev, dock med endast en halv poäng.

I andra omgången fick Johan och Carl bättre vindar och hoppade upp sig ordentligt placeringsmässigt. Carl slutade på en 20: e plats, klättrade 7 placeringar. Johan fick på ett fint andra hopp och slutade 9: a, han klättrade 9 placeringar från en 18: e plats. Bäste svensk blev Jakob Grimholm som försvarade sin fjärde plats, han vara bara 1,5 poäng från pallplats men var ändå nöjd med sin hoppning idag, jämfört mot igår. Trea slutade Ole Marius från Norge och tvåa blev Ivan från Ryssland. För vann det gjorde Kenneth Gangnes, Norge som i sitt andra hopp fick till det och med 100 meter satte han nytt backrekord också!

För svensk del så kommer man nu att under nästa helg göra fys och hälsotester på Bosön. Mellan den 18-23 september ligger man på träningsläder i Örnsköldsvik, ett läger som kommer att avslutas med en tävling. Därefter beger man sig mot Tyskland och Oberhof, där man kommer att köra ett läger innan nästa stop på Sommar Grand Prix där, 3 oktober. Därefter är det tyska Klingenthal som är nästa och sista tävlingen den 6 oktober. Svenskarna kommer alla att vara med och så kommer de två bästa under träningshoppen att få starta i tävlingarna, då Sverige bara har två startplatser.