sourze.se

Fy skäms, Ulf Lundell!

Men låt nu för fan karln dricka sitt vin ifred. Se istället till att era barn slutar knarka i sig råttor.

Författaren och rockartisten Ulf Lundell har släppt in en kvällstidning i sitt hem och som vanligt rasar debatten på tre röda: Lundell super igen! Det vill säga han tar sig ett glas vin ibland. Experter inom alkoholmedicin ropar på munkavle och sinnesundersökning. Lundell får inte, som gammal rocksuput, fresta andra nyktra suputer att prova på ett ”socialt drickande”. Vi pratar om Sverige i ett nötskal, yttrandefrihetens eget lilla Sovjet.

Jag säger låt honom dricka vin ifred. Vin är i alla avseenden nyttigare än Coca Cola och annan läsk vars innehåll, inte minst konserveringsmedlena, gör barn och vuxna hyperaktiva och stressade. Detta har nu forskningen kommit fram till, något som vi vanliga dödliga vetat i evigheter.

Inte nog med att diverse färgämnen i läsk och godis sänker oss, man hittar ämnet aspartam sötningsmedel i många sorters lösgodis samt i alla light-produkter, ett ämne som till och med delar av konventionell forskning menar kan leda till cancer.

Lundell är, vad jag förstått, snart sextio år. Han är nog människa att fatta sina egna beslut på eget ansvar. Vill han gå ut i media och säga att han fixar att dricka måste han väl få säga det utan att ”experter” inom alkoholmedicinen kissar på sig. Och skulle han mot förmodan få för sig att käka en skål sega råttor till vinet är det också upp till honom.

Däremot borde det finnas tjugoårsgräns på läsk & godis. Om det nu ska finnas tjugoårsgräns på något över huvud taget. Dagens föräldrar låter visst ungarna stoppa i sig vad som helst. Att köpa godis till barn är likvärdigt med att köpa ut alkoholhaltiga drycker till minderåriga.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 08 sep 2007 17:08

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: