sourze.se

Det heligaste som finns i Sverige!

Det är inte en bild av Muhammed, i vilken skepnad det än månde vara!

Det är inte heller en ikon! Inte heller Bibeln, Torarullarna eller Sura. Det är och skall vara i evighet, YTTRANDEFRIHETEN!

I vår värld idag finns det konstnärer. De som alla andra vill synas och höras i bruset av Idol, Big Brother, Packad & Glad, Laga din lunch, osv... Och de har hittat ett objekt som framkallar yrsel. De har hittat Muhammed. En helig man för troende muslimer. Genom att göra, i mina ögon, rena rama skitkonstverk, får de enorm uppmärksamhet.

Men som alltid är konst vad betraktaren ser. Jag gillade rondellhundarna men hade tyckt att om de hade avbildat Reinfeldt eller Göran Persson som hundhuvuden, vore det rent fjantigt och billigt tankearbete. Men det är min åsikt och det är just det, jag får tycka vad jag vill utan att bli halshuggen!

Om en troende, i vilken religion som helst, inte gillar mig får han/ hon tycka det. Det är helt okej, men jag behöver inte samtycka. Det är hela grejen.

Jag vill inte se folk med papperspåsar på huvuden för att de är rädda att tala om vad de inte gillar!

Ska en människa däremot gå till verbalt personligt angrepp på en annan ska denne ha en chans att försvara sig. Det kallas debatt!

Religion får aldrig stå över yttrandefriheten men att vissa konstnärer är fantasilösa i mina ögon, är min åsikt!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 02 sep 2007 09:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: