sourze.se

Bra tävling men inga svenska poäng

Backhoppning: Kvällens tävling i Zakopane blev fantastisk med massor av långa fina hopp. Ett tag radade hoppare efter hoppare upp det ena hoppet bättre än det andra. 12 hoppare hoppade 130,0 meter eller mer.

Tyvärr tog sig varken Andreas Arén eller Isak Grimholm till finalrundan, utan slutade 36: a respektive 47: a.

Inte heller Finland hade någon jättebra dag även om de fick tre av fyra hoppare till final. Bäste finne först på en 9: e plats genom Harri Olli som hade ett mycket bra första hopp med 132,5 meter. Janne Happonen slutade på en 19: e plats och Arttu Lappi blev 23: a. Ville Larinto blev även idag diskad pga dräktregler.

Inte heller Norge fick någon hoppare till finalrundan. Bäste norrman hittar vi på en 33: e plats genom Jon Aaraas.

Bäst även idag var som igår trion Adam Malysz, POL, Wolfgang Loitzl, AUT och Thomas Morgenstern, AUT. Man of the day blev en annan Österrikare nämligen Martin Koch.

Det är mycket Österrike även i den totala världscupen, genom ledaren Thomas Morgenstern, tvåa ligger Polens Adam Malysz. På tredje och fjärde plats hittar vi fler Österrikare nämligen Gregor Schlierenzauer och Wolfgang Loitzl.
Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 25 aug 2007 23:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: