sourze.se

Båda svenskarna kvalade vidare

Idag var det träning två omgångar och sen kval i Schweiziska Einsiedeln. Både Andreas Arén och Isak Grimholm kvalade lätt vidare till tävling.

Nu var det i och för sig bara fyra hoppare som inte skulle få tävla, då det endast var 54 anmälda till kvalet. Alla norrmän har till exempel åkt hem. En del Österrikare har också skickats hem efter att ha presterat för dåligt.

Andreas har dock visat upp tre mycket fina hopp på 105,5-106,5 och i kvalet 101,5. Det gav topp 20 placeringar med alla dessa tre hopp. Isak är mer ojämn. Första träningshoppet var bra 105,0 sen hoppade han 100,0 och i kvalet 98,5.

Finlands bästa just nu är Harri Olli som slutade trea i kvalet med ett hopp på 107,0 meter. I de två träningshoppen blev längden 102,5 respektive 112,0 meter. Janne Ahonen som är direktkvalad valde att inte hoppa i kvalet, efter att ha hoppat 108,0 samt 109,5 på träning, var han nöjd. Janne Happonen misslyckades helt i första träningshoppet och landade på 87,0 meter. Men formen kommer sakta, i hopp 2 blev det 105,5 meter och i kvalet 103,5 och en 6: e plats.
Kalle Keituri, Veli-Matti Lindström och Jussi Hautamäki kvalade alla vidare men på något mer blygsamma längder.

Imorgon kväll avgörs tävlingen och samtidigt avslutas 4-nations Grand Prix.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 17 aug 2007 20:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: