sourze.se

Fredrik Malm fp fly förbannad

"Det här är inte bra för bloggvärlden. Det vittnar om hur etablissemang och partier tar över bloggen."

Bloggsfären har tidigare reagerat över att Politikerbloggen.se jury tilldelat Mangnus Ljungkvist pris som 2007 års medborgarjournalist. Huvudkritiken är att Magnus Ljungkvist, ej anses uppfylla kraven som medborgarjournalist och betraktas av sina meningsmotståndare som en Socialdemokratisk lobbyist. Även Fredrik Malm fp har på fredrikmalm.blogspot.com reagerat över pristilldelelsen.

Fredrik Malm fp skriver:
"Det här är inte bra för bloggvärlden. Det vittnar om hur etablissemang och partier tar över bloggen. Det finns mängder av exempel på detta. Praktiskt taget varenda dagstidning har bloggar nu, men de byggs in tidningens koncept och form. De är inte oberoende,inte medborgerliga."

Fredrik Malm fp skriver vidare:
"Att vara anställd på Socialdemokraterna som pressekreterare och gräva fram skit om Moderaterna är inget konstigt. Men varför ska det kallas för medborgarjournalistik?"


Fredrik Malm fp avslutar diskusionen på sin hemsida med kommentaren:
"Det är jättebra att det granskas och att ministrarnas vandel dras fram i ljuset. Det är inte det jag kritiserar.
Problemet är när en pressekreterare för ett politiskt parti som har betalt för att gräva om motståndarna och skaffa bra spinn för det egna partiet tituleras medborgarjournalist. Det är ju ren socialdemokratisk tjänsteutövning han ägnar sig åt. Att plantera nyheter ingår i jobbet. Det är väl klart som sjutton att killens jobb och partimedlemskap har inverkat på scoopet om Borelius. Det betyder inte att scoopet var varken fel eller dåligt. Men det är inte "medborgarjournalistik"."


Om författaren

Författare:
Per Hagman

Om artikeln

Publicerad: 14 aug 2007 07:49

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: