sourze.se
Artikelbild

Linda Rosing: I love Pride!!!!

"I lördags, på avslutningskvällen av Pride, var jag bokad att dela ut pris till Miss Drag of the year . Stressad slängde jag mig i en taxi till Titos Hairstudio på Karlavägen 72."

"Happy Pride!, Happy Pride!", hör jag som att enda sus och dus omkring mig. Det är så mycket kärlek i luften så det känns som om jag flyger genom stan. Jag säger bara till er alla som inte har varit med på denna underbara festival: Ni har missat något fantastiskt!

I lördags var jag bokad att dela ut pris till "Miss Drag of the year". Stressad slängde jag mig i en taxi till Titos Hairstudio på Karlavägen 72. Han skull göra mitt gala hår inför kvällen och jag var så överlycklig att han skulle ta hand om mitt hår. Jag har hört att han är bäst på att göra uppsättningar. Fem minunter för sent anländer jag till den exklusiva salongen och möts av massa kärlek och pussar både från Tito och Martin. Tito började sätta spolar i mitt långa och tjocka hår ja, det är faktiskt äkta hår, inget exstendshair här inte. Sedan gick vi igenom allt inför kvällen. Efter en timme kommer Anna Skipper "Du är vad du äter" in med sin make Olof. Hon och jag var kvällens prisutdelare. Medan Anna satt och fick sitt hår stylat så började sminktjejen sminka mig.
"Jag vill se ut som hon", sa jag och pekade på en bild som Tito har på väggen i salongen. Den föreställde en 60-tals bild på Modesty Blaise. Jag måste säga att jag har blivit sminkad många gånger av olika personer, men Nathalie var den absolut bästa maketjej jag har varit med om. Efter en timmas nogrann make och alla som var i salongen bara jublade, var jag redo att förvandla mitt hår till något jag aldrig har sett maken till. Jag hade ett hår som var så super stort och säkerligen två stycken sprayburkar i det. Men när jag var klar tittade jag mig i spegeln!
"Whao!", sa jag och bara gapade. Alla andra började åter igen att jubla och applådera och tyckte jag såg ut som en Barbie. Nu hade det gått fyra timmar och Pridebilen stod och väntade på oss. Full fart till Prideområdet.

När bildörren öppnades och jag steg ur så kände jag mig som en superstjärna. Folk kom fram och fotade och gav den ena fina kommentaren efter den andra. Jag har aldrig känt mig så vacker förut. Nu stod Anna och jag bakom den stora scenen och väntade. Jag hade tiaran som Mikaela del Cor har designat och en underbar stor blombukett som vinnaren skulle få. Pulsen steg i 180 och nervositeten började komma i mina långa ben hi hi... "och årets prisutdelare är: LINDA ROSING och ANNA SKIPPER", ropade tjejen i micken ut. Musiken dunkade och ut kom jag och Anna. Det var ett hav av människor som bara jublade! Fy fan vilken underbar känsla! Vilken kick jag fick av folkets jubel. Jag gick säkert och kaxigt med bestämda steg ut på den långa catwalken som ledde ut i folkets vimmel. Jag vinkade och dansade lite innan jag lämnade plats för Anna.

När vi hade lämnad över priset till årets Drag som hette Babbet, så gick vi vinkande tillbaks. Det tog slut så fort. Jag hade velat stå där hela kvällen och bara vinka och höra alla underbara människors jubel. Den här kvällen kommer jag minnas för resten av mitt liv. I LOVE PRIDE!!!!!

Foto:Titos Hairstudio


Om författaren

Författare:
Linda Rosing

Om artikeln

Publicerad: 06 aug 2007 15:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: