sourze.se

Backhoppning:Klena svenska framgångar i Oberstdorf

I den fjärde och femte tävlingen av B-ligans sommarbackhoppning i tyska Oberstdorf var det en svensk hoppare som gladde lite mer än de andra.

Isak Grimholm IF Friska Viljor tog poäng i båda tävlingarna.

I lördagens tävling blev det en 24:e plats men på söndagen gick det bättre och där hoppade Isak till sig en 12:e plats. De tre övriga svenskarna Johan Erikson, Holmens IF, Jakob Grimholm, IF Friska Viljor och Carl Nordin, IF Friska Viljor gick det sämre för och ingen av dem var nära att ta sig till andra omgången i någon av tävlingarna. Den bäste svensken Andreas Arén som hoppat så strålande i de tre första tävlingarna fick stå över och istället träna lite extra inför starten av Världscupen i tyska Hinterzarten kommande helg.

Inte heller våra grannländer hade några stora framgångar. Norge som hade fem hoppare på plats lyckades inte få en enda vidare till finalomgång i någon av tävlingarna. Nu skickade Norge unga hoppare som mest var där för att "se och lära". Finland skickade en hoppare, Kalle Keituri, som dagarna innan hoppat mycket bra i den nationella FINLANDIA Veikkaus Tour och som med en vinst, en andra plats och en sjunde plats vann hela turnén, han tog sig inte heller vidare till finalomgången under någon av dagarna.

Det var svåra förhållanden i Oberstdorf med svåra vindar under lördagen vilket gjorde att man fick skjuta upp tävlingen ett tag. På söndagen fick man helt ställa in provomgången då vinden friskade i allt för mycket. Dock var det bra förhållanden under själva tävlingen.

Topp tre under lördagen var Georg Späth, Tyskland, Bastian Kaltenböck, Österrike och Stefan Thurnbichler, Österrike. På söndagen var åter Georg Späth och Bastian Kaltenböck på pallen, de bytte dock plats och som trea kom Shohhei Tochimot, Japan.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 06 aug 2007 09:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: