sourze.se

Avslöjande uttalanden

Det är kanske ofint att jämföra en politiker i Mariestad med Vitrysslands diktator. Men de har något gemensamt

Översvämningarna i olika delar av världen tycks inte bekomma en del lokala svenska politiker särskilt mycket. Åtminstone inte i Västra Götaland. Enligt DN 26 juli struntar 2/3 av kommunerna i riskerna och godkänner sjönära byggande under den nivå som den pågående klimat- och sårbarhetsutredningen rekommenderar.

Man beter sig alltså i Västergötland ungefär på samma sätt som man gör i Thailand där marknadskrafterna d.v.s. turisterna inte tror på någon mer tsunami. Allt enligt principen att det inte kan hända en gång till och absolut inte här.

I riskutsatta Mariestad vid Vänern vill man bygga 800 bostäder på en pir. Detta motiverar kommunstyrelsens ordförande Ulla Göthager s så här: -Vi lanserar kommunen med att vi kan erbjuda sjönära boende.

Man tar sig för pannan. Och gör det ännu mer när man läser följande uttalande av Vitrysslands president Alexander Lukasjenko, kallad Europas siste? diktator: -Vi har tillräckligt med partier i det här landet. Jag säger att jag är folkets president och folket är mitt parti. Det kanske låter bombastiskt, men det är själva grunden i min politik.

Det kanske är lite ofint att jämföra Göthagers uttalande med Lukasjenkos. Det är som att jämföra plommon med citroner - eller chanstagaromdöme med storhetsvansinne. Men i båda fallen handlar det om bristande omdöme om än på väsensskilda nivåer.

För övrigt anser jag…
…att alla som planerar att turista eller köpa hus i de varma delarna av Asien bör läsa Fredrik Mellgrens artikel i Sv Dagbladet 26 juli. Där beskriver han hur han drabbades av en variant av det vi kallar sjukhussjukan. Misstanken är att orsaken var en strandmygga. Då är svenska fästingar nog ett mindre dåligt alternativ.Om författaren

Författare:
Åke Askensten

Om artikeln

Publicerad: 26 jul 2007 09:06

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: