sourze.se

Tänk att ha Harry Potters makt!

Det är inte utan kittlingar, som tanken på att ha makt, flyger över mig ibland!

Det kan vara i små sammanhang som när en del grannar inte tycker att de ska bry sig om sina medmänniskor. Vi bor i ett härligt kustområde, nära bad. Det betyder att många av oss har en vidunderlig havsutsikt. Andra skulle kunna ha haft det om det inte vore just för deras grannar!

Dessa grannar tycker inte, vill inte vet av att, är lata men inte omedvetna om - att deras häckar och träd stör utsikten för många. Det är i dessa stunder jag önskade att jag kunde förvandla mig till Harry Potter, ta ett trollspö, uttala en formel och vips vore träd och buskar borta!

Det finns också dagar jag skulle vilja ha makten inom TV- världen. Tänk att få ta bort all sport för en hel vecka! Helt enkelt stänga av den! Bara en enda vecka! Naturligtvis vill jag sitta och svara på alla ilskna telefonsamtal som kommer. Då skulle jag kontra med att säga, vet du hur många gånger som andra program, som till exempel förra tisdagen, Morden i Midsomer, fått utgå, till förmån för en massa sport?

Sist men inte minst skulle jag vilja ha makten att stå i riksdagens plenisal, om så bara för en dag, och ställa frågor till samtliga politiker, med förbehållet att de bara får max en minut på sig att svara!

Frågorna skulle kunna se ut på följande sätt:

När ska vi få lagar som dömer efter brottets allvar och inte efter åldern på förövarna?

Tror någon av riksdagsledamöterna att det gör mindre ont att bli ihjälslagen av en femtonåring än av en trettiofemåring?

Svaret: De är övertygade om att det gör mindre ont att bli ihjälslagen av en ung förövare!

Tror någon av riksdagsledamöterna att det känns bättre att bli nerslagen och rånad av en femtonåring än av en trettiofemåring?

Svaret: De är övertygade om att det känns bättre att bli rånad och nerslagen av en femtonåring!

Idag blir straffet, hahahaha för en ung förövare, kratta löv i parken, genom ett omhändertagande av socialnämnden. Detta enbart om det finns en kratta ledig!

Tycker Sveriges ledande politiker, som sitter i maktens boningar, att det är acceptabelt att möta sina barns mördare i kön på Coop?

Egentligen har jag redan svaret på frågorna. Hade det INTE varit okej att först och främst värna om de unga mördarna och förövarna, hade inte straffen, hahahha varit rent löjeväckande i allmänhetens ögon.

Är det något som hela tiden varit beständigt i Sveriges avlånga land, är att skita i offren och dess familjer, utan allt krut och omsorg fokuseras som vanligt, på de stackars barnen, som vid femton års ålder sitter i förhörsrummen och har lärt sig några få ord. INGEN KOMMENTAR!

Tänk att få vara Harry Potter, med hans egenskaper, bara för en enda dag!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 16 jul 2007 11:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: