sourze.se

När jag nästan träffade Frank Sinatra

Morgonen därpå klev vi upp och gjorde oss redo för frukost. Vi klev in i hissen och på väg ner så hörde jag männen bredvid mig prata engelska med amerikansk accent.

I september 1991 åkte jag och min bror till Oslo för att se Frank Sinatra uppträda i Spektrum Arena. Vi hade bokat rum på det flådigaste hotellet i stan och fick senare höra att även Frankie Boy bodde där. Vid 20-tiden på kvällen var vi på väg in för att se denna legendar live. Jag hade smugglat med mig en kamera in trots förbudet att fotografera. Jag tänkte inte missa min enda chans i livet att plåta Frank Sinatra live på scen. Konserten var mycket bra, Sinatra var ett fullblodsproffs in i det sista och trots att han var över sjuttio när vi såg honom hade han ännu kvar glöden i rösten.

Morgonen därpå klev vi upp och gjorde oss redo för frukost. Vi klev in i hissen och på väg ner så hörde jag männen bredvid mig prata engelska med amerikansk accent. Jag tittade upp, och vem stod där om inte Frank Sinatra jr. Han var väldigt lik sin farsa bortsett från att han var betydligt rundare. Sinatra jr var dirigent under konserten, en uppgift han skötte med den äran. 30 år före vårt möte, 1961, då han var 19 år, blev Frank Sinatra jr kidnappad av tre män som senare fälldes och dömdes till livstids fängelse. Advokaten utverkade dock en uppgörelse som sänkte det till 16 år. De satt bara av tre och ett halvt rspektive fyra och ett halvt år, men det är en annan historia.

Senare fick vi höra att Frank Sinatra Sr hade varit nere i baren under kvällen och druckit whiskey. Vet inte om det är sant, men det hade onekligen varit lite coolt om vi hade varit där samtidigt. Så ok, jag träffade aldrig Frank Sinatra den äldre... men nästan.


Om författaren

Författare:
Michael Delavante

Om artikeln

Publicerad: 08 jul 2007 10:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: