sourze.se

Backhoppning: Andreas Arén åter bästa svensk

Continentalcupen fortsatte idag med tävling i Kranj, Slovenien. Andreas Arén, Holmens IF fortsätter att visa bra form.

I första omgången hoppade Andreas bra och låg fyra inför finalrundan endast 0,1 poäng från en tredje plats med bra häng på även på andra och första platsen. Även Isak Grimholm, IF Friska Viljor tog sig vidare till andra omgången på en delad 30: e plats, en placering han delade med två andra hoppare så det blev alltså 33 hoppare vidare till finalrundan och det är 30 hoppare som får poäng. Jakob Grimholm, IF Friska Viljor och Johan Erikson, Holmens IF hade inte någon av sina bättre dagar och slutade på 38: e respektive 44: e plats.

I andra omgången lyckades Isak knipa sista poängplatsen med sin 30: e plats. Andreas hoppade tyvärr sämre i andra omgången och rasade i prislistan och slutade på en 11: e plats. Sommarens suverän så här långt, Primoz Pikl från Slovenien vann igen, han vann även den andra tävlingen i Velenje och var tvåa i den första, före Keita Umeaki, Japan som också inlett säsongen på ett bra sätt. Han var tvåa även i den andra tävlingen i Velenje. Trea idag blev Bastian Kaltenböck, Österrike. Även idag blev en del hoppare diskade pga att de inte ändrat sina dräkter efter de nya regler som nyligen infördes. Förhoppningsvis har de fått ordning på detta till nästa tävling i Continentalcupen som sker 4 och 5 augusti i tyska Oberstdorf och veckan efter drar Världscupen igång sin Sommar Grand Prix i Hinterzarten, Tyskland.

Totalt ligger Andreas på en total 9: e plats. Bröderna Grimholm delar på 40: e platsen. Johan Erikson är enda svensk som ännu inte tagit några poäng.

Nu är det en månads tävlingsuppehåll och de flesta nationer kommer att ha ett par dagars träningsläger. En hel del av dessa Continentalcups hoppare kommer vi också att få se i Världscupens tävlingar under sommaren. Primoz Pikl tillhör normalt Sloveniens A-lag, Keita Umeaki, Japan har garanterat hoppat in sig i A-truppen. Det blir nog svårare för den totala trean, Bastian Kaltenböck, Österrike att ta sig in i den otroligt starka trupp som Österrike har. Borek Sedlak, Tjeckien har en liten chans att konkurrera om en plats i deras A-lag. Johan Erikson kan nog riskera sin plats. Det gäller att visa bra resultat på nästa träningsläger annars kanske Wolfgang Hartmann vågar ge Carl Nordin, IF Friska Viljor en chans i nästa tävling.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 08 jul 2007 23:38

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: