sourze.se

Svensken och alkoholen

Jag har lagt märke till en sak. En sak som gör att jag nästan aldrig längre går ut på krogen i Sverige.

När Svensken dricker alkohol och blir full så slåss han skriver för enkelhetens skull han då de är klart överrepresenterade när det gäller alkohol och slagsmål. Stöter man till en full svensk så räcker det inte med ett förlåt och så är det bra utan det ska åtföljas av en snyting från den man råkade stöta till. När krogen stänger sker 02.00 i småstäder för det mesta så går skocken vidare till närmsta Mc Donalds där man istället börjar slåss över en hamburgare eller två. Vore mycket intressant och se hur våldsbrotten ökat på de orter Mc Donalds har öppnat mot hur statistiken såg ut innan. Visst det fanns någon korvmoj här och där då med men mycket få hade bord inomhus så vid kall väderlek var ju människorna tvungna gå hem! Är du lite trött i mössan på krogen i Sverige blir du garanterat utslängd med buller och bång på gatan av någon ordningsvakt.

Men nu åker vi utomlands och Svensken är säkert lika arg utomlands men där jag brukar befinna mig och festa utomlands ser du inte många svenskar. Vi kan lätt räknas på tio fingrar eller mindre. Krogen stänger när det börjar glesna på gäster eller fram mot fem-sex snåret vilket innebär du aldrig får den där stora skocken, som när dom är som fullast, ska slåss om att få ut sina ytterkläder ur garderoben, du får inte stora gäng som drar omkring på stan. Trampar man på någon eller råka knuffa till en person som bär på en öl så räcker det med att säga: Sorry och man får ett leende tillbaka och Don’t worry!. Somnar du på krogen kommer vakten och kollar att du andas och lägger en filt över dig. Där får du ligga/sitta tills du vaknar alternativt de stänger och först då hjälper inte kastar de ut dig.

Trots en del resor och många krogbesök i varierande länder med otroligt mycket blandade nationaliteter med alkoholen flödande så har jag aldrig sett ett enda bråk! Går jag ut på stadens gator en fredag eller lördag kväll här i Sverige behöver jag inte gå många meter innan jag ser rejäla slagsmål.

Vad beror detta på? Kan Svensken inte hantera alkohol? Är vakterna för tuffa? Är öppettiderna helt fel på krogen? Jag har inte svaren. Men jag har noterat skillnaden.


Om författaren

Författare:
Annelie Printz

Om artikeln

Publicerad: 13 jun 2007 16:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: