sourze.se

Fyra år och sur för att inte få sitta vid datorn

"Han visste att han och systrarna fick lika mycket datortid. 30 minuter. Hans kloka mamma tycker att barn ska vara ute och leka så här års. Men han tyckte att den tiden var för kort."

Han visste att han och systrarna fick lika mycket datortid. 30 minuter. Hans kloka mamma tycker att barn ska vara ute och leka så här års. Men han tyckte att den tiden var för kort. Så när mamma stängde av datorn och gick ut till systrarna i trädgården satt han kvar en stund och funderade.

Så kom han på vad han skulle göra. Han sprang kvickt ner och låste ytterdörren inifrån. Han visste att grannfrun som hade extranyckel inte var hemma. Sedan ner i källaren och säkrade även den dörren. Ett problem kvarstod. Pappa höll på att jobba nere i källaren. Han funderade ett tag och sprang sedan ner i källartrappan.

- Pappa min nya bil är sönder. Kom o titta!

Pappan lägger ner verktygen och sonen pekar ut på den långa verandan.

- Där ute ,snyftar han.

Pappa kliver ut på altanen och den lille låser blixtsnabbt efter honom!

Och nu till verket. Han springer upp i övervåningen och sätter på datorn utan att bry sig om de allt högre skriken där nere. Han hade ju låst så han kunde strunta i dem!

Men säg den lycka som varar! Den lille hade glömt balkongen utanför storasysters rum: Den med öppen balkongdörr!

När pappan kom klättrande uppför stegen fick den lille med all säkerhet lära sig en hel del nya fula ord. Jag känner min son så jag vet hur han låter när han är riktigt arg.

Men egentligen lämpar de orden sig inte alls för en knatte på 4 år!


Om författaren

Författare:
Sunny Börjesson

Om artikeln

Publicerad: 04 jun 2007 16:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: