sourze.se

Rätten att bo var man vill

Det sägs stå i FN:s mänskliga rättigheters stadgar, men se det tror jag inte på.

Jag tycker att vi gör en liten test. Någon packar en ryggsäck, ringer på dörren till Göran Perssons residens. Dörren öppnas och in kliver en fullständig främling, tar trappan upp till andra våningen och tar sig ett rum. Någon har tagit sig rätten att bo var han vill, eller hur?

Vi gör en test till. Någon tar sin husvagn och ställer upp den i skogen. Där har han tagit sig rätten att bo, eller hur?

Men det verkar inte klokt? Är det inte lite text som har fallit bort i de mänskliga rättigheterna? De så kallade skyldigheterna? Är det inte meningen att någon ska betala för boendet? Vem är någon?

I går på TV-nyheterna skrek socialdemokraternas starke man efter lagar som ska förbjuda flyktingar att bosätta sig var de vill. Han skrek inte när Göran Persson satt vid rodret, då mumlade han lite. Nu helt plötsligt kommer det att bli katastrof om inte något görs.

Ursäkta mig men jag är ledsen att behöva säga det här, det är försent! Jag och hundratals andra, skrev artiklar, insändare redan på 90-talet. Jag har egna erfarenheter av att vara barn till flykting och invandrare. Men vad kallades jag? Jojomensan, rasist!

Alla som överhuvudtaget hade någon åsikt som kritiserade den sorgliga och kassa flyktingpolitik, som förts i Sverige sedan 1984, blev tillplattade med ett enda ord, rasist. Sedan var den öppna diskussionen död! Men den slutna dog inte, den levde hela tiden, vid kaffebord, bakom väggar och överallt där det inte fanns en snokande journalist med kamera.

Resultatet har vi inte sett än, men det är inte längre en fråga om, utan när katastrofen blir ett faktum. Många jobbar häcken av sig för att få rätsida på ett gigantiskt problem, men de syns inte i media men framförallt räcker de inte till , på långa långa långa vägar...

Därför tycker jag att det vore trevligt om dagens nyhetsjournalister gjorde sig det besväret att ta hela texten på rätten att bo osv. Det vill säga, tala om vem som ska fixa boendet och vem som ska betala hyran!
Det finns några fler rader, än rätten att bosätta sig var man vill!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 23 maj 2007 11:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: