sourze.se

Besattheten av kroppen är överdriven!

Det är dags att tänka till om hur människor ser på varandra och vad denna besattheten har för konsekvenser.

När man vandrar runt i en affär så ser man alltid tidningar med stor rubrik med texten "Såhär gör du för att gå ner i vikt" eller "Ät rätt - förlora vikt". Allt handlar om hur du ser ut. Det är en besatthet, fullkomligt överdriven och det driver ungdomar och vuxna till bullimi och anorexi. Denna besatthet förstör hela samhället. Man ska få se ut som man vill, äta vad man vill och träna hur mycket eller lite man vill. Okej, träning är för eget välmående, man mår bättre och orkar mer genom att träna, dessutom minskar risken för benskörhet och andra saker man kan råka ut för när man blir äldre.

Men nu har det väl ändå gått för långt? Det verkar som att allt handlar om hur du ser ut och hur andra ser på just dig. Och om man pratar om vad de flesta killarna ser på och tänder på handlar det om att dem vill ha en tjej med kurvor, former och åtminstone lite fett, så det finns något att ta i. Men enligt medierna ska man se ut som en tandpetare. Inte konstigt att stora modeikoner som Nicole Ritchie får anorexia. Skulle en bild tas på henne och hon skulle ha minsta antydan på fettflöde över byxan skulle det bli värsta skriverierna om det. Självklart blir man besatt.
Jag såg i en tidning, "Paris Hilton med en gigantisk finne". Dessutom stod det att hon som har så mycket pengar borde ha råd att kunna köpa dyra produkter för att få bort finnarna. Jag blir galen! Vem har inte haft en finne under sitt liv. Det är inte värsta grejen. Spelar roll om hon har mycket pengar, hon är en människa och människor får finnar, så vart sitter då problemet? Det är inte ens intressant att läsa om att en stor modeikon fått en finne, who cares? För att inte tala om hur dagens modeller ser ut! Dem är hur smala som helst, ska inte säga att jag inte tycker att det är vackert, för det är det, men det är inte värt att kräva att någon ska banta ner sig för att han/hon ska gå på en catwalk för en stor modevisning. Speciellt inte när man vet att det kan leda till en så pass allvarlig sjukdom som anorexia, de förstör hela kroppen genom att banta ner sig på så vis. Man får tunn hårväxt över hela kroppen, tänder kan falla ut, organ i kroppen förstörs och man mår extremt psykiskt dåligt. När ska folk vakna upp och förstå att en människa borde få se ut som han/hon själv vill? Valet gör du ju själv om du väljer att banta eller att inte göra det. Men det har blivit som en trend och trenden bara fortsätter att växa. Det är absurt, när ska det sluta? Kommer det sluta?

Dove gjorde en fantastisk kampanj, "real beauty", bilder på kvinnor i normal storlek som gör reklam för Doves olika produkter. Kampanjen har blivit extremt hyllad, men fortfarande har inte kampanjen väckt liv i att man borde trappa ner lite på besattheten. Det är som en drog. Hur kommer världen att se ut till slut?

I Afrika går dom mil för lite vatten, dem kämpar för sin mat och i Sverige till exempel så vägrar en flicka äta pga av att hon tycker att hon är fet. Det är en hemsk värld vi lever i.

Var slutar det hela?


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 08 maj 2007 23:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: