sourze.se

Tackar.....Hans Rosenberg

Djupt glad över att SKK svarar på min artikel det vittnar om att hundar går långt före människors väl. Dock tack Hans Rosenberg. Jag väckte tydligen något i vilket fall.

Sällan har jag fått sådan reaktion som på debatten om blandraser kontra renrasiga hundar. Under mina år som journalist väckte människors missöden sällan ett ögonlyft eller möjligen ett litet kväde.
På Sourze mottages människors öde ofta av såväl ifrågasättande som empati men sällan någon längre debatt och...ytterst sällan någon ansvarig som kliver in. Tack Hans Rosenberg, det hedrar dig att du kliver fram. Önskar att fler gjorde samma sak.
Låt mig säga, jag har haft renrasiga hundar, tibetanska tempelhundar underbara tjuriga, personliga och folk-barnkära hundar. Är uppväxt som barn med att bästa jakthunden var en blandis av gud vet vad..men jaga kunde han. Han var snäll och kärleksfull men i spåret slog han det mesta även mig trots barnets kärlek som ropade att han borde vara hos mig.
Jag vänder mig inte emot att ha renrasiga hundar. Alla hundar kräver ansvar. Bladis eller renrasig vi har samma ansvar. Jag är en blandismatte med stolthet för att mina blandisar är friska, veterinärkontrollerade och ansedda som bra hundar. De är vackra, kärleksfulla och tillitsfulla för att jag lärt dem bli det.
De är välskötta och ja jag tror...fungerar väl i sociala sammanahang. Kan nämna att min blandisvalp tippas mer som renrasig än som blandis....Ler
Låt mig säga att för mig är blandis som barn på barnhem något som väcker lite avsky, betraktas som billigt och något som man kan kasta på tippen. Något som skall vara tacksamt för att det finns. Och som utnyttjas på samma grymma sätt som vi barn på barnhem gjordes en gång. En felutnyttjad hund blir elak och brister i tillit, ett barn som inte får kärlek brister i tillit och biter när hon/han hotas.
Blandishundar kräver ansvar av ägare - uppfödare och sk kamphundar är ofta vad som skrivs renrasiga stafford etc de behandlas ungefär om schäfrar tidigare att anfalla och ägs av fel människor.
Men vi alla som sysslar med hundar har ansvar att inte lämna ut hundar till fel personer och framför allt inte tillåta vare sig renrasiga eller blandisar med defekter att avlas vidare.
Heder åt SKK hoppas att ni uppskattar Blandis som jobbar på ett för mig seriöst sätt.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 05 maj 2007 01:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: