sourze.se

Skruvade dårar i Kennelklubben!

Replik till Anne Skåners artikel: Min favoritras S:t Bernhard blir nästan sönderavlad var gång Saltkråkan går i repris!

Jag älskar mina hundar och ser dem som familjemedlemmar men de där skruvade dårarna i Kennelkulbben har jag inte så mycket till övers för! Eller de som köper en hund för att släpa den landet runt på en massa utställningar.De håller på med detta nästan på heltid.
De ställer ut och de bedömer, friserar och korrigerar de stackars hundarna in absurdum. Så mycket rastänkande att många struntar i ärvda defekter bara de får ut ett säljbart rastypiskt exemplar!

Dessutom går det mode i hundraserna vilket är helt sjukt då man ju måsta välja hundras en del efter sin egen och rasens läggning. Min favoritras S:t Bernhard blir nästan sönderavlad var gång Saltkråkan går i repris! Om Paris Hilton skaffar en liten ras ska hela världen snabbt ha en likadan så för att täcka efterfrågan drar man sig inte för att smuggla in valpar på det mest inhumana viset. De kan ligga i en baklucka med sammantejpade ben och nos. Även om man skullle kunna bortse ifrån djurplågeriet är det bara en tidsfråga innan någon smugglar in en av flera farliga sjukdomar som vi ännu varit förskonade ifrån. Och mitt andrahandsval nu när jag inte är stark nog att valla min Bamse; bassetten Bellman är så kortbent och hjulbent att jag befarar att han kommer att fastna på trottoarkanterna om han blir lite överviktig.

Den mörkare hunden Barry här ovan är ett exempel på hur en St Bernhard ska se ut! Att hans mammas hälsointyg inte var äkta och att det fanns artros i tidigare kullar sades det ingenting om och i det här fallet hade det inte spelat någon roll för just mig eftersom jag köpte honom privat på annons. När vi fick börja operera bort benbitar från lederna förstod vi varför säljaren flyttat och inte efterlämmnat sin nya adress.

Bamse däremot är på tok för ljus i pälsen för kennelklubbens normer. Jag fick välja honom i en stor kull och där var två "perfekta" hanhundar men för att få köpa dem måste jag förbinda mig att låta uppfödaren ställa ut dem och använda dem i avel ifall de lyckats bli champions.
Bamse var redan utslagen på grund av sin ljusa päls. Fast han borde egentligen blivit pappa för han är en frisk och mentalt stabil hund. utom när han möter en tax men vi har alla våra brister.


Om författaren

Författare:
Sunny Börjesson

Om artikeln

Publicerad: 03 maj 2007 11:03

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: