sourze.se

RFHL saboterar för Stockholms Hemlösa

Ett antal frågor kring hur olika organisationer samverkar kring grundläggande inriktningar har på ett plumpt sätt återigen aktualiserats.

Av någon märklig anledning stängde organisationen RFHL vars server vi tidigare var uppkopplade på plötsligt och utan förvarning ner vår e-postadress - stockholms.hemlosatelia.com. Detta är anledningen till att ni har fått tillbaka de mail ni eventuellt har skickat till oss.

Ett antal frågor kring hur olika organisationer samverkar kring grundläggande inriktningar har på ett plumpt sätt återigen aktualiserats. Mot bakgrund av våra tidigare erfarenheter kring vad som händer när man i sak försöker påvisa skillnader i inriktning mellan vår organisation och andra är det svårt att bortse från tanken på att det här var ett försök att sabotera. Vi driver en linje som i första hand går ut på att det "egna hemmet" måste utgöra grunden för en hemlös människas väg tillbaka. Detta är inte fallet med vare sig RFHL eller situation Stockholm. Sonja Wallbom som är ordförande i RFHL sitter nämligen även i styrelsen på Situation Stockholm. Något som tycks vara vanligt i hjälpverksamhets-djungeln.

Vi har nyligen kritiserat tidningen för att missbruka frågan. Vi kan givetvis inte bevisa detta samband. Men arrogansen känns igen av många med erfarenhet av hemlöshet. Där lär man sig att se hur lätt det är för de som inte själva har någon erfarenhet men ändå tycker sig ha tolkningsföreträde att "köra över" lite som det passar.

Är det här tilvägagångssättet verkligen förenligt med den hållning som RFHL vill ge sken av? De som likt många andra organisationer har skapat sig en plattform på "utsatta människor" kan väl inte vara betjänta av detta?


Om författaren

Författare:
Rolf Nilsson

Om artikeln

Publicerad: 28 apr 2007 16:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: