sourze.se

Mord behöver motvikt

Media gör hjältar av personer som genom sitt beteende skulle ha blivit förkastade i andra kulturer. Har jag missat det goda och glada som ändå någon journalist borde skriva om?

Det mesta av det jag tar mig för sker på instinkt eller för att jag lovat att göra det. Det var därför jag såg till att få min bok i tryck och det är därför jag håller på med en annan bok med arbetsnamnet "Tro inte på alla sexologer". Jag ser till att böckerna finns men skulle aldrig kunna tänka mig att någon pengakåt förläggare skall få styra över innehållet. Jag har alltså helt andra motiv med böckerna. Den som vill få tag i dem kommer att kunna få tag i dem och ingen ska tjäna pengar på dem. Det räcker för mig. Priset för att någon av de pengakåta förläggarna skulle hantera det jag skapat är att de lägger sig i innehållet. Sex och skandaler säljer! Jag anser att jag skulle må dåligt av att ta med berättelser som skadar mina anhöriga eller andra. Att tjäna pengar på att få andra att må dåligt är inte min grej i livet.

Idag läste jag om en mediekille som jag var ytligt bekant med. Vi tog någon bira för många år sedan och utbytte några ord när vi träffade på varandra i stan. Jag har alltid gillat det jag tyckte han stod för.. Just det. killen är död. Han var vänlig, elegant, diskret, visade andra respekt och gillade natur, idrott och äventyr. När jag läser hans dödsannonser känner jag att det är något viktigt som saknas. Vet inte riktigt vad det är. Kanske är det avsaknaden av något riktig nära omkring honom så som barn och fru? Det sorgligaste är kanske att han inte på något sätt, fick föra vidare sitt sätt att vara och det han därmed stod för, till kommande generation. Det han stod för är något utdöende. Eller kanske är det bara som jag tror? Kanske skulle jag se att de fina sidor som han hade inte är så ovanliga om jag bara bestämde mig för att ändra mina vanor som mediekonsument?

I en värld där nästan all nyhetsmedia handlar om katastrofer, lidande och kriminalitet behövs motvikter. Jag skäms över mig själv att jag kan tycka det är spännande att läsa om mord och annat elände. Jag borde veta att när media belyser ett mord, så innebär det att många anhöriga får sina sår upprivna. Jag så som mediekonsument är delaktig. När Olivier De Paris och Wahlgrens ex-man genom media går ut i rena hot om att skriva en bok där de ska "avslöja", avslöjar de också att de har förtjänat sin sits. Det borde anses genomruttet att anlita en avdankad journalist till att genom en bok förtala andra människor som en gång betytt mycket för en själv! I den smutsiga medievärldens träsk får de istället plaska runt som skabbiga kloakråttor och dyrkas som hjältar upphöjda av andra illaluktande kloakråttor som i egenskap av titeln "journalist" har förtroendet att informera andra människor. Detta sker på ren instinkt.


Om författaren

Författare:
Kenneth M Forsberg

Om artikeln

Publicerad: 20 apr 2007 11:36

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: