sourze.se

Osaklig debatt med SD i "Adaktusson"

Istället för att tittarna skulle få möjlighet att syna Sverigedemokraternas åsikter i sakfrågor, så gick hela debatten ut på att för Erik Ullenhag visa hur främlingsfientliga SD är.

Någon mer än jag som tyckte att debatten mellan sverigedemokraternas Jimmie Åkesson och folkpartisten Erik Ullenhag var extremt osaklig igår, på ”Adaktusson”?
Debatten började bra, då jag var riktigt intresserad av hur Jimmie Åkesson skulle utveckla sin syn på varför det mångkulturella samhället inte ”var något bra”.
Men sen utmynnade debatten sig i att vara ett ”enda långt skällande” från Ullenhag om Sverigedemokraternas förbindelser med tveksamma främlingsfientliga partier och rörelser, samt om hur deras uttalanden och förbindelser sett ut rent historiskt.

Jag ville ju ha en belysning av sakfrågorna, och vad SD står för just nu, och ett bemötande av desamma.
”Vad som är skrämmande", sa Erik Ullenhag, "är att du nu har chans att berätta hur Sverigedemokraterna vill skapa nya jobb. Men du fastnar hela tiden i invandringsfrågan.”
Jag tycker det var Erik Ullenhag som hela tiden fastnade i att beskriva SD:s smutsiga bakgrund jag.

Inte sitter man väl och skäller på Vänsterpartiets smutsiga kontakter med Sovjetunionen en hel debatt rakt igenom? Samma oseriösa osaklighet bemötte frågan om att SD tycker det är fel att Sverige tar bort skolavslutningar och -högtider i kyrkor. I Malmö som man tagit bort fläskkött.

"Kan du inte hålla med om att det kan finnas ett problem med den här typen av effekter ändå", flikade Adaktusson in till Erik Ullenhag. "Jo, självklart", tyckte Ullenhag då. "Folkpartiet tar det här på allvar, att en del av de som röstade på SD gjorde det p g a ett missnöje med integrationspolitiken."

Problemet är ju att det där är ju helt bortkastade röster. SD har inga lösningar på hur att få nya jobb. De har en ekonomisk politik som ser ut som ett haveri. Exakt detta säger EU. Vad är det för svar på frågan. Skulle inte jag som tittar få möjlighet att bedöma det själv, genom att lyssna på vad Jimmie Åkesson har för lösningar?

Nej, i den här debatten kände jag mig otroligt påprackad om vad jag skulle tycka. Detta gjorde bara att mitt förtroende för kritiken mot SD naggades i kanten.
Har vi väl bestämt att ta in SD i den öppna politiska debatten, så ska de bemötas lika sakligt som de andra partierna. Det är SÅ vi kan dissekera sönder frågorna och ta ställning till dem, samt bemöta dem.


Om författaren

Författare:
Karin Holmberg

Om artikeln

Publicerad: 14 apr 2007 17:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: