sourze.se

Syna sömmarna på sjukvårdsplaggen

Mellanhanden tar betalt och sedan kommer de svenska företagarna och gör storkovan. För inte har sjukvården blivit billigare trots de avskyvärt billiga tillverkningsmetoderna. Alltså var finns pengarna?

Jag hade mina aningar, men nu har det bevisats genom TV4:s Kalla Fakta. Landstinget köper varor till våra sjukhus och lägger ut anbuden i EU, men i de flesta fall går ordern till svenska företag. Tillqvist är ett av dem. De köper peanger, saxar, kläder m.m och gissa att de tjänar pengar. På företaget MA Arain i Pakistan, arbetar barn och vuxna med livsfarliga kemikalier för att tillverka våra sjukhusprodukter.

Vad är det jag har hört i alla år. Ingen ska få tjäna pengar på sjuka människor! Ska jag behöva tala om vilka partier som basunerat ut detta? Hur fult det skulle vara med privat sjukvård? Företaget Tillqvist tjänar miljoner, inte tar de betalt av Landstinget efter vad produkterna egentligen kostar. För en sax som vi i Sverige betalar c:a 190 kronor får arbetaren i Pakistan 3 ruper! Uppköparen på Landstinget, på vad tjänar han/hon, egentligen?

De stackars krakarna som riskerar sina liv får futtiga ören. Mellanhanden tar betalt och sedan kommer de svenska företagarna och gör storkovan. För inte har sjukvården blivit billigare trots de avskyvärt billiga tillverkningsmetoderna. Alltså var finns pengarna?

Finns det inte risk för bestickning inom uppköparebranschen? Var någonstans kan du som företagare göra de bästa affärerna? Naturligtvis där det finns säkra pengar. Där du vet att dina fakturor betalas. Vems pengar är det som används? Just det! Våra skattepengar!

Det kanske är dags att inte bara syna sömmarna på sjukvårdsplaggen utan även på de som har ansvaret för att våra skattepengar verkligen används på rätt sätt!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2007 15:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: