sourze.se

Spelet Limbo - Ett syndikat?

Anledningen till att Staten har ensamrätt över spelandet i Sverige påstås vara, att de tar ansvar för spelmissbruket.
Vilket dåligt skämt!

Helt plötsligt stoppades spelet Limbo, som förevisats på TV4. Innan Limbo, förevisades Lotto dragningen också av TV4. Vilket fortfarande fortgår.

Staten är ägare till Svenska spel i Sverige. Men får naturligtvis inte göra reklam för detta i SVT, men det går alldeles utmärkt att locka till spel i andra kanaler. Däremot ska utländska spelbolag, som många svenskar redan spelar via nätet, icke göra sig besvär. Limbo drogs bort med motiveringen att det var ett syndikatspel? Hallå! Vem ska tro på det? Inom alla spel finns det bolagsspel. Travet, Lotto, Måltipset, Tipset med flera.

Ingen person fick spela Limbo med mer än sex nummer i taget.

Egentligen bryr jag mig inte speciellt mycket, att detta spel försvann, det finns säkert över tjugo kvar att förlora pengar på. Men det jag kräks över är att Statens spelinstitutioner drar in miljardbelopp varje år och delar ut småsmulor till de föreningar som skrapar ihop spillrorna av människor som hamnat i spelmissbruk. Anledningen till att Staten har ensamrätt över spelandet i Sverige påstås vara, att de tar ansvar för spelmissbruket!
Vilket dåligt skämt!

Så här vill jag att det ske se ut: Alla seriösa spelbolag ska få inträde i Sverige, men 10 av spelbolagens omsättning, inte vinsten, ska med omedelbar verkan gå till föreningar för spelmissbruk. Okej, det kanske blir aningen mindre högvinster, även småvinster, men det blir ärligt snack i alla fall.

Varje år ska samtliga spelföretag öppet visa sina redovisningar. Om något företag fuskar och drar in mer pengar och sätter in pengarna på Jungfruöarna, tja då är det bara en sak som gäller, ett svart streck över bolaget och rätten att få spelare är förbrukad. Egentligen inte alls svårt, men det gäller att våga ta steget! Idag är Svenska Spel en hycklare av stora mått i mina ögon!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2007 21:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: