sourze.se

Det nya klassamhället

Glöm pengarna, utbildningen och kampen mellan könen. Nu handlar det om helt andra saker.

Glöm de gamla klasskillnaderna som en gång för länge sedan handlade om pengar och ärvda titlar, glöm också patriarkala strukturer och kampen mellan könen.

Glöm för ett ögonblick tjatet om utbildning när nu allt fler ändå inser att akademiska studier – eller vuxenstudier överhuvudtaget – visserligen ger poäng, betyg och titlar men knappast någon jobbgaranti. Dessutom är Pippi Långstrump mer aktuell än någonsin och vem kan glömma hennes tes om pluttifikation korvstoppning av kunskap som andra kommit fram till och muntration fri inlärning genom egen erfarenhet och nyfikenhet bortom skolsystemen?

Det börjar helt enkelt bli ute att korvstoppa sig och inne att, som Frost, välja den minst vandrade vägen; det vill säga den egna.

Nej, idag och imorgon handlar det kort och gott om hälsa och miljö.

Det nya klassamhället har nått Europa och i Sverige tar det sig extrema uttryck. Jämfört med länder som England, Tyskland, Belgien, Frankrike, Grekland och många utomeuropeiska länder USA, Nya Zeeland, Brasilien, Argentina, Chile samt hela asiatiska kontinenten är de svenska klyftorna oroväckande stora. Man kan faktiskt säga att nationen Sverige framstår som en gammal öststat inom området medicin. Vilket innebär att vi är väldigt duktiga på och beroende av konventionell behandlingsmetod medan vi hamnar långt efter i de medicinska inriktningar som inte bara behandlar människor och djur på ett varaktigt plan utan dessutom hjälper till att rädda hela den här jordens miljö.

Man kan säga ungefär så här:

Det finns en över-, medel- och underklass. Överklassen väljer alternativa medicinska vetenskaper klassisk homeopati, kinesisk akupunktur etcetera vid behandling av ohälsa. Som en följd av detta vaccinerar de inte heller sina barn annat än i absoluta nödfall om nu några sådana nödfall existerar.

Medelklassen har, precis som överklassen, insett fördelarna med alternativmedicinen, men på grund av ett hårt tryck från läkemedelsindustrin, den konventionella vårdens lobbyister och läkare samt Socialstyrelsen och omgivningen vågar de inte riktigt ta steget och göra sig oberoende. De är intresserade av naturliga lösningar på naturliga problem all ohälsa har en naturlig förklaring, men befinner sig någonstans i gränslandet; de väljer bort antibiotika, kortison och andra uppenbara dumheter men faller för grupptrycket och vaccinerar ungarna mot sjukdomar som de inte har och som de i vissa fall skulle må väldigt bra av att få.

Underklassen lever vidare i föreställningen om att man kan bota migrän genom att amputera patientens huvud – det vill säga att människan består av en massa olika delar som inte är beroende av varandra eller av hennes personlighet och själ. De tar en värktablett när de har feber eftersom de lärt sig att det känns bra och är inte medvetna om att infektionen e d nästan alltid tar längre tid på sig att släppa under inflytande av tabletter och att förkylningen kommer tillbaka snabbare när den hämmats med kemiska preparat. Givetvis vaccinerar de barnen, vad skulle annars släkt och vänner tänka?

I Sverige är underklassen den stora majoriteten som lever kvar i det förgångna och tror att ett eksem är en isolerad företeelse som måste smörjas och hämmas med salvor. Överklassen är minoriteten som vet att salvor tillfälligt gömmer eksemet men som samtidigt gör att eksemet kommer tillbaka efter behandlingen och då i större skala och på ett djupare plan. Behandlas eksemet med ytterligare kemikalier försvinner det kanske helt och dyker istället upp som allergi, astma eller mag- tarmsjukdomar.

Överklassen vill ha holistiska lösningar där helheten är avgörande, underklassen är bekvämt trygga i att ha så lite eget ansvar som möjligt och medelklassen rör sig däremellan.

De som väljer alternativmedicinen komplementär vård är statistiskt sett mer miljömedvetna. De ställer bilen och promenerar eller cyklar istället, de sorterar sopor i större utsträckning, de köper lite eller inget snask, de är sparsamma med plastleksaker och andra kommersiellt gångbara men meningslösa produkter. Men viktigast av allt är ändå att de inte brukar/missbrukar konventionell medicin.

Som de flesta vet har Socialstyrelsen klassat konventionell allopatisk, kemisk medicin som miljöfarligt avfall. Med tanke på att svensken ligger i topp när det gäller att knapra kemikalier för minsta fotsvett ligger vi också i topp per invånare att förvara oanvänd och utgången medicin vilket både är kostsamt och miljöskadligt.

Den nya överklassen värnar den miljö som är livsavgörande för allt liv på den här planeten. Symtomatiskt framställs den medicin som överklassen använder på naturlig väg av naturliga produkter hämtade från den natur som ger människor, djur och växter möjlighet att existera.

Skillnaden från tidigare klassamhällen är att överklassen välkomnar människor ur medel- och underklass med öppen famn och önskar alla en större och bredare upplysning. Det som dock tycks sig likt är att underklassen utifrån ett avundsperspektiv och av bekvämlighet det är trots allt ”bekvämt” att lida för det ger rätten att beklaga sig attackerar över- och medelklass med alla till buds stående medel.

Läkemedelsindustri och konventionell vård springer tillsammans med Socialstyrelsen underklassens ärenden eftersom underklassen är dessa instansers överlevnad. Den nya överklassen verkar bli ett hot mot etablissemanget men en räddning för individen och gruppen. Idag handlar det helt enkelt om hälsa och kvalité om kvalité är detsamma som frihet och framtidsanda.


Om författaren

Författare:
Stefan Whilde

Om artikeln

Publicerad: 02 apr 2007 15:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: