sourze.se

Biljetterna till Priden finns ute

Svergies största homofest.

Söndagen den 25 mars hade Stockholm Pride sitt årliga årsmöte.

I pressmeddelande som gick ut på söndagskvällen meddelade
Föreningen Stockholm Pride att. "Sofia Sjöö blev vald till ny Pride ordförande. Festivalens yngsta ordförande någonsin utlovar mer av allt. Till föreningens nya styrelse valdes även bland andra Shadé Jalali, samordnare för jämställdhet och mångfald på HTF samt Tasso Stafilidis, kulturarbetare och före detta riksdagsledamot. Stockholm Pride är Nordens största Pride-festival och firas i år den 30 juli - 5 augusti. Temat för festivalen är sport och bland de bokade artisterna märks Bananarama, Marit Bergman och L Word-bandet Betty"

Hur många idrottsprofiler har vi i Sverige som törs komma ut ur garderoben utan att bli hängda på en galge? Vi hedrar alla som vågar stå för den dom är. Jag tycker vi även hedrar dom som sitter hemma och inte törs komma ut, för utan vår tro så lär dom aldrig komma ut. Vi måste även tro på dom som inte känner sig redo för att visa världen vad som finns bakom deras stängda dörrar. Dom flesta får gå den hårda vägen och den kan genomlidas genom att riva broar som vi vill bygga upp, men med brist på kunskap från oss, så kan vi förhoppningsvis hjälpas åt tillsammans att bygga upp det vi gång på gång river. Stockholm Pride är ett bevis på vad vi klarar av tillsammans. Ca 400 volontärer arbetar ideellt, med att riva, bygga, sätta, spika och hamra fast saker. Det är bara ett bevis på hur mycket vi kan samarbeta och våga!

Jag vet att Stockholm Pride kommer ta fram det bästa från alla synvinklar gällande idrotten. Det vore roligt om Karin Mattsson dök upp någon dag på Pridescenen. Min magkänsla säger att hon är ett givet kort. Karin Mattsson är ordförande i Riksidrottsförbundet och visst är det häftigt att riksidrottsförbundet toppas av kvinna.

Det finns ett flertal föreningar som kommer att leva upp till allas förväntningar.

Queer Tango
Stockholm Snipers
Lambda If
Malmö Devilants Rugby
Stockholm Dolphins Swim Club Känd simhoppare Robin Johansson kanske kommer till Pride

Efterfrågan lär vara stor, som varje år.

Då Prideområdet inte får plats med alla så är det bara att springa iväg till Pride House from måndag den 30 juli. Där kommer det att debatteras, föreläsas, utställas och workshopas om allt möjligt. Biljetter och veckoband köper du på ticnet.se

Vi ses till Priden


Om författaren

Författare:
Majsan Keller

Om artikeln

Publicerad: 29 mar 2007 18:12

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: