sourze.se

Göran Persson - Mannen som river broar

"I ett läge då de flesta brukar tiga, så spelas nu en massa gamla uttalanden upp, som måste innebära att Göran Persson blir en mycket ensam man. Har han verkligen förstått detta under inspelningens gång?"

Med stigande häpnad lyssnar jag på vad förre statsministern säger om sina medarbetare och motståndare. I ett läge då de flesta brukar tiga, så spelas nu en massa gamla uttalanden upp, som måste innebära att Göran Persson blir en mycket ensam man. Har han verkligen förstått detta under inspelningens gång?

Citat från SVT: "Hon är okunnig"
Trots glada miner utåt var Göran Perssons samarbete med Gudrun Schyman 2002 långt ifrån kärleksfullt.//

Flera liknande uttalanden får vi nu höra och de motsägs i samma takt som de sprids ut. Varken Åsbrink eller Sahlin har förberett statskupp. Görans Perssons bäste vän Björn Rosengren ställer inte upp på Görans berättelse. Bildt har inte fått en rad stiliga erbjudanden.

Göran Perssons sämsta sidor tonar här fram, de sidor som jag nog trodde var överdrivna. Den egna uppförstoringen och nedskrivningen av alla andras insatser upprepas. Har vi hört honom säga något positivt om några andra än utländska statschefer?

Har "Ordföranden" blivit lurad av den nya tekniken. Även allt som sägs lång ute på en isvidd spelas in med teleobjektiv och dold mikrofon. Visste han detta, ingick det i överenskommelsen?

Vad anser Göran Persson om Erik Fichtelius i denna stund? Kommer Erik att inbjudas till trevliga stunder vid brasan på "Torpet"?


Om författaren

Författare:
Jan Brunnegård

Om artikeln

Publicerad: 21 mar 2007 22:35

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: