sourze.se

Självgoda sossar?

Att höra sossarna tala om hur de är det enda alternativet för svenska folket, är kväljande!

Sossar pratar ständigt om hur viktigt det är med solidaritet och rättvisa. Men var någonstans finns deras egen solidaritet och rättvisa gentemot sina samarbetspartier?

Då har det inte varit tal om att dela med sig av makten. De tycks tro att de kan och vet bäst vad alla och envar behöver. Friheten att tänka själv är något vi ska överlämna till sossarna, enligt dem.

Ställa allt till rätta, är också ett favorituttryck av Mona Sahlin. Hur jag tolkar det? Som om allt, som inte är socialdemokratiskt tänkande, är fel!

Nu ska inte, att ställa till rätta, priorieteras, enligt Mona Sahlin. Tid och energi ska läggas på att återta regeringsmakten. När jag såg och hörde Nuder prata om hur socialdemokraterna är det enda rätta alternativet, får jag rysningar.

Tacka vet jag Finland, där verkar det som att politikerna, oavsett färg, regerar tillsammans. De två partier som får flest röster bildar regering. Utmärkt! Då är det verkligen demokrati. Det är folket som har fått bestämma!

I Sverige skulle det ha blivit moderater och sossar. Varför inte? Det hade åtminstone varit rättvist enligt röstningen. Därefter är det politikernas ansvar att visa att de klarar av ordet samarbete. Det ordet är nämligen något som alla som inte är politiskt engagerade, måste leva efter.

Man måste samarbeta i sitt arbete, i skolan, i fotbollslaget m.m. Det är inte alltid lätt när man ska samarbeta med människor som är av helt motsatt åsikt. Men det är då majoriteten ska råda. I Sverige har det varit fjärran från majoritetsbeslut, enligt folkets vilja. Ordet samarbete inom den politikiska världen betyder, att du ska tycka som vi, annars går det inte. Möjligen bekvämt, men helt uppåt väggarna, enligt min mening.

I vilket fall som helst ska det bli intressant att få följa de tre år som är kvar till nästa val. Ibland förändras världen på bara en timma. Jag tänker närmast på tsunamin och den 11 september. Det är i de svåraste stunderna som regeringspartier tvingas bekänna färg. Nu är det Mona Sahlin som tagit över rodret från Göran Persson. Hur hon tänker styra sitt parti, är än så länge oklart. Oavsett vem som kommer till makten 2010, blir det en utmaning. Världen förändras varje vecka, och vi med den. Frågan är kommer politikerna och deras självgodhet, att förändras?

Vem av alla partier kommer bli först med att sänka sina arvoden? Vem av partierna kommer att bli först med att sänka antalet riksdagsledamöter från dagens 349 till 175? För ska sanningen fram var det ett moderat förslag från början. Men då satt de inte i regeringställning. Nu är det tyst om den frågan. Undra just varför?

Min gestaltning av rikdagsledamöter och ministrar är, leende, slickande om munnen, breda bakar och ett rapande mantra. Vi ska förändra, vi ska förbättra, vi ska ta till oss folkets önskningar. Vilket parti som sa det? Alla, säger samma saker, men med olika formuleringar. Om de menar det? Vad tror du?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2007 19:23

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: