sourze.se

Inbilla dig inget jag inte sagt

Jag är extremt trött på att man som helsvensk inte får vara arg på en person med invandrarbakgrund. Man blir direkt ansedd som rasist.

Att jag blir arg på en person som skriker och spottar i en korridor så det stör många människor, är det konstigt? Är det konstigt att jag blir riktigt arg och förbannad när jag får frågan om någon kan få knulla mig, mitt på en skolgård, rakt ut bara? Herregud, jag hade väl blivit lika upprörd om det vore någon helt svensk person från till exempel Dalarna som gjorde än sådan sak, precis som jag hade blivit om en invandrare från till exempel Bosnien gjorde så. Varför måste man ha överseende för vissa, jag vägrar!

En annan sak jag tänkt på är att när invandrare eller personer med annan etnisk bakgrund än svensk säger åt varandra eller klagar på varandra, då är det plötsligt mer ok. När jag ska säga något, ja då blir det minsann rasistiskt. Kort sagt, det jag är sur på är självklart inte invandrarna eller personer med annan etnisk bakgrund, utan det är synen vi har som jag är emot. Det är synen på när man blir en rasist.

En rasist är väl någon som har rasfördomar och uttrycker dem. Jag kan inte riktigt se vart det kommer in när man säger ifrån till en person som spottar på ett golv.

Jag hoppas folk ser min poäng i det jag säger. Jag är ingen rasist och jag gillar mångfalden i vårt land men jag tvekar inte att säga till när någon som har en annan etnisk bakgrund än svensk gör något oacceptabelt. Eller jo, förresten nu ljög jag. Det är ju precis det jag gör, jag tvekar eftersom jag vet hur folk kan uppfatta mig och jag vill inte bli missuppfattad. Det är där skon klämmer.


Om författaren

Författare:
Frida Jarngren

Om artikeln

Publicerad: 18 mar 2007 19:16

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: