sourze.se

Smarta hyresrättsklipp förstör för våra barn

En gång levde vi i en form där alla hade rätt till bostad och social trygghet. Idag har det vänt till - "bara jag fixar mitt räcker det".

Läste i Stockholm City idag att svarta marknaden på hyresrätter ökar i Stockholm på grund av tendensen till omvandlig av hyresrätter till bostadsrätter. Hurra, äntligen visar människor sitt rätta ansikte. Vi snor och vi bedrar. Vi skiter fullständigt i nästa generation. Vi skiter i om våra barn har bostad eller om de tvingas flytta långt från Stockholm för att kunna bo. Den sanna snikenheten har visat sitt ansikte. Om jag kan köpa en bra lägenhet för några hundratusen och tjäna miljoner, handlar det inte om att bo utan om att snika till sig och bli som de försäkringschefer, bolagschefer och andra överskallar som kritiseras i tidningarna och som vi ondgör oss över.
Hur kan ni gnälla över att en VD eller hög chef har löneökningar på 100-200 om året om ni själva inte tvekar att använda en bostad som maktmedel?

Ni har glömt vilka som har betalat allmännyttnas lägenheter. Inte var du det du eller ni, det var våra far- och mormödrar som fick en bostad de hade råd med. Nu tjänar ni pengar på ert arv, fy fan!

Ni är inte bättre än svartsäljare av hyresrätter eller andra kriminella. Det skall finnas bostadsrätter, ja, men inte till vilket pris som helst. Om ni har läst FNs deklaration om mänskliga rättigheter bör ni veta att en rätt är att människor har rätt till bostad, även de som inte har råd att köpa för miljoner eller låna i bank. Ni förstör för era barn. Bostadsbubblan ni bygger upp kommer att spricka och precis som med miljön kommer nästa generation att få betala, för hur skall du med normalinkomst kunna bli skuldfri tror du?

Jag inser att Sverige befolkas av superegoister, mammonhungriga, utan minsta djävla känsla för något annat än sig själva.


Om författaren

Författare:
Anne Skåner

Om artikeln

Publicerad: 17 mar 2007 12:05

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: