sourze.se

Melodifestivalen: Jag behöver bara äta en strumpa

"Då är det avgjort. The Ark åker till Helsingfors. Vi kan känna oss stolta. De är värdiga vinnare."

Då är det avgjort. The Ark åker till Helsingfors. Vi kan känna oss stolta. De är värdiga vinnare. Det har varit en hel del tjat här på Sourze om Sara Dawn Finer. Diana Falhem skrev en artikel i vilken hon kaxigt basunerade ut att Sara skulle vinna. Hon fick medhåll av Alf Verner i kommentarsforumet i anslutning till min senaste artikel. Enligt dem skulle Sara sopa banan. Jag visste hela tiden att hon inte hade den blekaste chans att vinna, men jag är förvånad att hon fick ett så bra resultat. Och att hon fick ett så bra resultat betyder inte att hon nu är på väg att bli en storstjärna i Sverige. Låten kommer vi att glömma men samtidigt så får jag väl backa lite eftersom det gick så bra för henne. Jag tror dock att hon fick röster av äldre människor som uppskattar gospel musik och en bra sångröst. Problemet är bara att sådana bara dyker upp en gång om året när det är Melodifestivalen. Det köper aldrig CD skivor och det är därför Sarah tyvärr kommer att försvinna lika snabbt som hon dök upp. Jag får väl käka upp en strumpa då, men jag hade ju hade rätt om ettan och tvåan i min prognos.

Andreas Johnson har blivit som Lena Ph på 80 talet; nära att vinna men ändå inte kunna nå dit. Jag tror att det berodde på att hans låt var ett plagiat. Vem vet, men han behöver inte oroa sig. En hit får han och en sommarturné blir det säkert. Jag blev besviken över att Sonja Aldén inte kom trea. Jag trodde stenhårt på henne. Men jag hade rätt om Tommy Nilsson. Han har varit borta så många år att han inte hade några fans kvar som kunde rösta på honom. Jag tycker fortfarande att Bobby Ljunggrens ballad kopplad med Sonjas röst var en hit kombination. Ni ska få se att Sonja Aldén kommer att bli en stor succé, mycket större än Sarah Dawn Finer. Förresten jag har ingenting emot Sarah. Jag har bara varit med i musikbranschen i många år och efter ett tag lär man sig en och annan sak om artister och deras potential, m.m. Jag kan inte förklara hur man vet, men jag vet bara.

Ett tag blev jag väldigt orolig för lilla Marie Lindberg. "Ska ingen jäkel ge henne röster?", tänkte jag för mig själv. Sen kom en fyrapoängare och till slut 66 poäng ifrån tevetittarna. Marie var värd dessa poäng. Okej, hon sjöng lite falsk, men tänk att komma ifrån ingenstans och stå på Globens stora scen framför 16,000 åskådare och fyra miljoner tevetittare. Marie förtjänade sina poäng! Bra gjort!

Synd att Anna Book överexponerade sig själv i media. Hon syntes överallt efter sin medverkan i Let’s Dance. Hon skulle ha behållit en del av sig själv för melodifestivaltittarna, men tyvärr… Sebastian var okej, men… ah jag vet inte vad jag ska säga om honom… kanske bättre att inte säga någonting och istället hylla hans Idolkompis Måns Zelmerlöw, som är en riktigt kanonartist och har nästan samma typ av utstrålning som Robbie Williams. Men han fick en b-låt. Om hans låt hade varit bättre hade The Ark fått ytterligare en riktigt stark konkurrent.

Jag tycker fortfarande att Sanne Nielsens låt var "b" varför jag inte kan kommentera hennes bidrag förutom att säga att hon är en bra sångerska som borde ha fått en bättre låt.

Jag vet inte vad det är med Christer Björkman. Det är någonting som inte riktigt stämmer när det gäller den karln, men jag kan inte sätta fingret på saken. Om nu Björkman har påverkat resultatet måste det bero på att han inbillar sig att han agerar för Sveriges bästa, men i så fall undrar jag vad karln har för kvalifikationer för att avgöra vad som är bra och inte bra? Christer Björkman är onekligen en av vår tids mest misslyckade artister. Visserligen vann han Melodifestivalen för många år sedan, men såvitt jag kan minnas, har karln med undantag av "I morgon är en annan dag" och en gammal singel som han spelade in med Bruno Glenmark år 1984 Våga och Vinn inte haft en enda framgång, trots flera försök att ta sig in i skivbranschen som sångare. Att SVT går med på att han sjunger i programmet är en skandal.

Luuk var ganska kul i kväll förutom en del dumheter såsom det där om hur han sade till alla att de var hans favoriter. Lite barnsligt tycker jag.

För övrigt var det en bra Melodifestival i år, men jag börjar faktiskt tröttna på alla dessa förbaskade delfinaler. Den enda som tjänar på dem är SVT i form av biljettintäkter och sponsormedel. För oss tevetittare börjar det bli lite långtråkigt. Är det kanske dags för förändringar igen? En sak är klart; Christer Björkman måste gå. Jag lovar er att det är nå’t med den där karln och när jag kommit på vad det är lovar jag att skriva om det.

Till sist: kom ihåg vad jag har skrivit tidigare. Det blir Lettland som vinner Eurovision Song Contest i Helsingfors i år. Lägg detta på minnet.

Fasen också, undrar i fall strumpan smakar bättre om jag tar på lite senap och ketchup. Måste till kylskåpet… hejdå allihopa!


Om författaren

Författare:
William Butt

Om artikeln

Publicerad: 11 mar 2007 03:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: