sourze.se

Terroristattentat i Sverige - när händer det?

Kalla Fakta med Gustav Fridolin som reporter, avslöjade igår att svensk militär skjutit ihjäl en afghansk, gangster, i en militär operation!

Den 9 december 2005 exploderade en svensk militärbil någonstans i Afghanistan. I samband med att bomben detonerades, dog två svenska soldater. Militärhögledningen fick genom underrättelse veta att bakom dådet låg en ökänd terrorist.

Efter raiden mot den utpekade byn, följde meddelandet: Inga skador på civila, huvudmålet oskadligjorts. Fast på engelska. Om jag har förstått det hela rätt har ytterligare en galen taliban fått lämna jordelivet. Jag är övertygad om att det finns människor i hans närhet som sörjer över hans frånfälle. Men det finns garanterat fler som drar en lättnadens suck.

Som kvinna har jag ingenting till övers för talibaner. Deras förtryckarmentalitet är stenålder! Vill dessa män leva enligt sina tradititioner, tycker jag att de ska samla alla sina män, leta upp en grotta och bosätta sig där, men utan kvinnor!

Igårkvällens Insider med Aschberg, kunde vi följa en familj från Afghanistan. Eftersom familjen förfogade över två lägenheter i samma trappuppgång, förmodar jag att det var en stor familj. Sonen, en sjuttonåring, står anklagad för att ha mördat sin systers pojkvän, Saba. Han mördades på ett brutalt sätt. Först hällde de kokande majsolja över honom, därefter höggs han i rygg och mage med 26 knivhugg med en tandad stor kniv. I konstruktionen av mordet, fanns det rent av bisarra inslag. Mamman till den anklagade sonen, vars händer bar spår av brännskador, höll hon i kastrullen när oljan kastades över Saba? påstod att hon satt i den andra lägenheten när hon hörde skrik. Då gick hon över till lägenheten, öppnade dörren och fick se Saba, badande i sitt eget blod. Saba låg under hatthyllan. Då blev mamman så rädd att hon rusade tillbaka och gick in i köket, gick fram till kylskåpet och tog fram en apelsin!

När sjuttonåringen var klar med sitt slaktande, gick även han in till den andra lägenheten. Gick fram till stereon och spelade musik!

Den här familjen kom från Afghanistan. Med sig har de sina barn och värderingar. Vad gör svenska myndigheter för att förklara hur de mänskliga rättigheterna fungerar,
för nyanlända flyktingar?

I vilket fall som helst har avslöjandet av Kalla Fakta mer än någonsin lagt Sverige i spotlighten. Om man ser det utifrån skulle dödskjutningen av terroristen i Afghanistan, kunna vara en vedergällning. Om fel personer ser det just så, kanske vi kan börja räkna ner inför när terrorn kommer till Sverige. Var kommer självmordsbombarna att slå till först?


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 09 mar 2007 14:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: