sourze.se

Sverige till salu! Köpare Putin?

Snart är det dags att sälja ut några av de 40 helägda statliga bolagen.

En gång för många år sedan, fanns rysskräcken! Vi byggde upp ett försvar, utifall Sverige skulle bli invaderat och övertaget av forna Sovjetunionen. Nu är den nya regeringen på väg att sälja bl.a Vin & Sprit, Vasakronan, SBAB, Telia Sonera samt OMX.

Den här gången talas det inte om folk-aktier. Jävligt korkat, måste jag säga. Är det någon makthavare i världen, som jag anser är djupt underskattad, är det Putin. I mina ögon är han en makthungrig, listig och farlig. Sakta men säkert har Putin undanröjt sina motståndare. En gång för många år sedan gick forna Sovjet med sakta mak in på demokratins väg, men så kom Putin!

Idag är jag inte ett dugg rädd för att Putin skulle använda våld för att ta över Sverige. Krig är dyrt! Han är smartare än så. Idag behöver han bara sitta och vänta på utförsäljningen av Sveriges statliga bolag, skicka fram bulvaner med, konstgjorda företagoch köpa dem. När Putin väl lagt vantarna på allt det som Sveriges nuvarande regering vill sälja, kan Putin luta sig tillbaka, och le med hela garnityret.

Därför borde Mats Odell och resten av alliansen, sätta sig ner jävligt snabbt, och revidera sitt beslut. Det måste bli Sveriges befolkning som ska ha första tjinget om aktierna, och dessutom ska priset på aktien ligga minst 25 under marknadsvärdet. Detta för att så många som möjligt ska få råd att köpa. De aktier som sedan blir över, kan andra intressenter få köpa, till marknadsvärde.

Men glöm inte att det borde finnas en oberoende grupp som med förstoringsglas, går igenom ansökningarna som kommer från utländska köpare. Alla företag ska kollas, och kollas igen! Herr Putin har sin utbildning via Stasi! Vad stod som nummer ett på agendan för Stasi? Kontroll! Vad stod som punkt nummer två? Kontroll! Vad är det Putin sysslar med idag? Kontroll!

Minns mina ord! Putin är ung, makthungrig och farlig! Det kanske inte märks ens om fem år, vart han är på väg. Putin kan bida sin tid. Men om tio, femton år, kanske Sverige är annexet till Ryssland!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 06 mar 2007 09:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: