sourze.se

Ett ungdomshus! Varför då?

Det finns tusentals föreningar att engagera sig i, Amnesty, Röda Korset, hemlösas situation m.m.

Vad är det för fel på dagens ungdomar? INTE ALLA! Men de som kastar stenar, de som tror att de bara SKA HA, hela tiden. Är de dumma eller har de fel föräldrar, eller inga föräldrar alls? Det kostar pengar att underhålla ett hus, det kostar pengar att ha ström, telefon,datorer, och de tekniska prylarna drar ström. Det som kärnkraftverken tillhanda håller. Det som många inte ens vill ha!
Kärnkraft alltså!

Varför engagerar sig inte sysslolösa ungdomar med att hjälpa de som har det svårt? Det finns massor av gamla människor som inte ens kommer utanför sina dörrar. Det finns problem runt om i hela världen med fattiga, svältande barn. Barn som inte ens vet vad det är att gå i en skola. Barn som aldrig någonsin sett en ny klänning,byxor eller ett par nya skor.

Men västvärldens bortskämda barn ska minsann ha ett ungdomshus. Vem ska betala? Skiter vi väl vi i, vi ska ha det, så är det bara! Vi vill lyssna på musik, spela spel, köpa coola kläder,tatuera oss, knulla, käka gott, dricka öl och vin. Det är vår rätt att ha det så! Men snälla ni, vem ska betala? Fullständigt ointressant fråga! Vi ska HA DET!

Som sagt alla ungdomar är inte bortskämda. Det finns många som är arbetssamma, omtänksamma, ärliga,men det är inte dem den här artikeln gäller!

Ni som tycker att ni SKA HA, ni borde få en tur och retur biljett till olika fattiga delar av världen och tvingas göra en insats! Tvingas se hur bra ni egentligen har det! Sist men inte minst, kanske en sådan resa skulle göra att ni uppskattade det ni har istället för att skrika efter mer!

Alla som har två friska ben, armar, ögon och till detta en fullt fungerande kropp, borde skämmas när de slår sönder, kastar sten och sätter eld på andras egendom.

Tänk vad du kan göra med en frisk kropp! Du kan gå själv, äta själv, arbeta och torka dig själv i rumpan! Det är faktiskt inte alla förunnat! Ta en runda på ortopeden och se hur det ser ut när benen hänger i tyngder. När armarna är orörliga. Ta en runda på ögonkliniken, se hur de blinda trevar sig fram i korridorerna!

Tänk efter om så bara en enda gång i ditt liv!


Om författaren

Författare:
Ramona Fransson

Om artikeln

Publicerad: 04 mar 2007 09:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: